Waras samboer kritiserte politiet på Facebook. Nå er hun selv siktet.

– Alle disse konspirasjonsteoriene og løgnene er en stor ekstra belastning i tillegg til all terroren vi utsettes for. Det skrev Tor Mikkel Waras samboer på sin egen Facebook-side for tre dager siden.

Publisert:

BRANN: Politiet rykket ut til huset til justisminister Tor Mikkel Wara (Frp) da en søppelkasse på stedet hadde smeltet 17. januar. Waras samboer har flere ganger kommentert hendelsene på Facebook. Hun er ikke siktet for å stå bak denne brannen. Foto: NTB scanpix/skjermdump

Laila Anita Bertheussen har den siste måneden rettet sterk kritikk mot flere personer på sin Facebook-side, skriver Aftenposten.

Kort tid etter at brannen hun nå er mistenkt for å ha startet ble kjent, kritiserte hun politiet for å ikke ta hendelsen på alvor.

«Sorry, jeg var alene hjemme og lå og sov da jeg ble vekket at politi (tror jeg) med beskjed om at bilen brant og jeg fikk ikke gå ut og se. Hvor stor må en bilbrann være for å være mer enn «ikke rare brannen», skrev Bertheussen på Facebook 11. mars.

Foto: Skjermdump

Torsdag ettermiddag ble justisministerens samboer siktet for å ha gjort noe som vekker mistanke om at en straffbar handling er begått, uten at den er det. Siktelsen gjelder brannen i en bil utenfor familiens bolig natt til 10. mars.

Det er så langt ikke kjent hvordan Bertheussen stiller seg til siktelsen. Hun har ikke fått oppnevnt en forsvarer.

RANSAKING: Politiet ransaket og sperret av boligen til justisminister Tor Mikkel Wara på Røa i Oslo torsdag. Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Les også

PST har siktet samboeren til Tor Mikkel Wara i trusselsaken

Kritiserte støtteerklæring

I det samme Facebook-innlegget kritiserte Bertheussen Venstre-leder Trine Skei Grande for måten hun har håndtert saken på.

«Kjære Trine Skei Grande takk for omtanke men hvor var/er du når denne grenseløs kunstneriske ytringsfriheten gruset personvern og retten til privatlivets fred?», skrev hun i innlegget.

Foto: Skjermdump

Anmeldte teater

Den siktede samboeren anmeldte i desember Black Box Teater for å ha filmet og vist huset hun deler med justisministeren i forestillingen «Ways of Seeing».

Regissør Pia Maria Roll, som står bak stykket, har flere ganger fått gjennomgå på Bertheussens Facebook-side.

5. mars beskyldte Bertheussen henne for å være en løgner og hevdet at det er teaterstykket som er årsaken til at samboerparet flere ganger har opplevd ubehagelige situasjoner:

«Dagen før hadde vi vært på VEGA SCENE og atter hørt på Pia Maria Roll Jessens evinnelige løgner. Vega er scenen som satte opp «Ways of seeing» den 26. februar vel vitende om alt vi har vært utsatt for pga. denne oppsetningen som først gikk på Black Box Teater i november i fjor.»

Les også

Erna Solberg: - Et stort sjokk

Foto: Skjermdump

Flere tilfeller de siste månedene

De siste tre månedene har det skjedd flere hendelser på justisminister Tor Mikkel Waras eiendom. Fem av disse er kjent for offentligheten.

Waras samboer er ikke siktet for noe i tilknytning til andre hendelser enn brannen natt til 10. mars.

  • 6. desember 2018 ble det oppdaget at noen så ut til å ha forsøkt å sette fyr på bensintanken i en bil parkert utenfor huset med en hyssing som lunte, samtidig som ordet «RASISIT» var tusjet på husveggen og et hakekors tegnet på bilen.
  • Klokken 13.52 torsdag 17. januar rykket brannvesenet og politiet ut etter at noen hadde satt fyr på en søppelkasse noen meter fra boligen, inne på eiendommen.
  • Mandag 11. februar varslet familien om at det var funnet plastflasker med spor etter brennbar væske bundet opp med en tøyremse under familiens bil ved hengerfestet.
  • Også om ettermiddagen lørdag 2. mars rykket bombegruppen i politiet ut til Waras bolig, etter at det ble funnet et trusselbrev som trolig ble levert direkte av gjerningspersonen.
  • Klokken 01.41 natt til søndag 10. mars oppdaget forbipasserende at det brant i en bil utenfor boligen. Brannen ble raskt slukket. Det er denne hendelsen Laila Anita Bertheussen, justisministerens samboer, er siktet for.
Publisert: