Se verdens største modelljernbane på Google Street view

Google har krympet sin kamerabil og reist gatelangs i Hamburgs fantastiske modellverden, Miniatur Wunderland.

googles.jpg
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Nå kan du blir med på «reise» gjennom typiske tyske byer, sveitsiske alper, amerikanske landskaper, på en flyplass eller i skandinaviske vinterlandskap i miniatyr, gjennom Googles gatevisningstjeneste Street View, melder selskapet i sinnyhetsblogg.

Har du prøvd?

Les også

Google Street View klar for VR-briller

Bygget kjøretøy med minikamera

Det GPS-baserte og 360-graders kamerasystemet de vanligvis har montert på taket av biler, som kjører verden rundt og kartlegger gater og veier, plasser og avenyer har de nå også laget en miniversjon av.

Sammen med teknologiselskapetUnilabshar teknikerne hosMiniatur Wunderlandog Google Street Viewlaget et spesiallaget kamerakjøretøy, som kan bevege seg både på veiene og jernbanesporene som er bygget inn i miniatyrverdenen og i Hamburg.

Der har de kjørt rundt, tatt bilder og kartlagt anlegget i detalj. Miniatyrverdenen i Hamburg har flere år vært en av byens største turistattraksjoner.Ta en titt selv.

Les også

Google vil levere pakker med droner

Verdens største modelljernbane

(I vinduet over kan du zoome og bevege deg rundt i alle retninger, samt navigere deg til andre deler av det enorme anlegget).

Miniatur Wunderland skal være verdens største modelljernbane i den såkalteHO-skalaen(1:87). Hele museet er på 6400 kvadratmeter, mens selve modellanlegget dekker mer enn 1300 av dem.

Anlegget består av over 15 kilometer skinnegang, nesten 1000 lokomotiver, 15.000 vogner og drøyt 335.000 små lyspærer.

Se deg rundt i en miniverden

De spesialbygde kjøretøyene med Street View-kamera har kjørt inn i de ulike byene, landskapene, veiene og jernbanestrekningene og tatt bilder, der du kan kikke rundt deg og studere de imponerende detaljene.

Publisert: