Linnea (10) vil stoppe «killer clowns»: – Jeg er sint på klovner som skremmer barn!

Mange barn i Norge har vært redde for skumle klovner de siste ukene. – Jeg ble så sint da jeg hørte om klovnene, at jeg hang opp en plakat i gaten min for å stoppe dem, sier Linnea (10).

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

— Jeg turte ikke å gå alene hjem fra skolen i forrige uke. Noen barn på skolen hadde sagt at jeg kunne møte klovner som kidnappet og drepte barn, langs skoleveien min. Derfor ringte jeg mamma og spurte om hun kunne komme til skolen og følge meg hjem, sier Linnea (10) fra Oslo.

Les også

Skole avlyser Halloween-dag 

— Frykten har bredt seg.

Kler seg ut som klovner

Flere steder i Norge har noen kledd seg ut som klovner for å skremme andre de siste ukene. Derfor er mange barn i Norge nå redde for klovner.

Da Linnea møtte moren sin utenfor skolen, fortalte Linnea moren at hun var redd for klovner.

— Da snakket vi om det, og mamma sa at ingen klovner i Norge har drept eller skadet barn. Men at det er noen som kler seg ut som klovner, bare for å skremme barn. Da ble jeg veldig sint. Det er dårlig gjort, og skikkelig teit å skremme andre på den måten, sier Linnea.

– Mange barn kommer bort til politiet på gaten for å spørre om vi er i området på grunn av klovner, så vi merker at mange er redde, sier Jarle Kolstad, som er en av lederne ved Stovner politistasjon i Oslo

Politiet forteller det samme til Aftenposten Junior.— Ingen barn i Norge er blitt kidnappet eller drept av klovner. Men noen har kledd seg ut som klovner fordi de tror det er morsomt å skremme andre. Ingen barn har hittil blitt skadet, men mange er blitt redde, sier Jarle Kolstad, som er en av lederne ved Stovner politistasjon i Oslo.

Politiet: – Ingen grunn til å være redd for klovner

Han sier at politiet har merket at mange barn er redde.

PÅGANG HOS POLITIET: – Mange barn kommer bort til politiet på gaten for å spørre om vi er i området på grunn av klovner, så vi merker at mange er redde, sier Jarle Kolstad, som er en av lederne ved Stovner politistasjon i Oslo

– Det er del barn som ringer til oss fordi de tror de har sett en klovn. Men når vi har dratt til området for å sjekke, finner vi ingen der, sier Kolstad i politiet. — Hvem kler seg ut?

— Ofte er det venner av dem som blir skremt. De gjør det fordi de tror de er morsomme, sier Kolstad.

- Trenger man å være redd for klovner?

— Nei, det er ingen grunn til. Mange barn har «giret hverandre opp» fordi de har sett skumle klovner i sosiale medier. Sosiale medier har egentlig skylden for at barn er redde for klovner nå, ikke ekte hendelser, for dem er det nesten ingen av, sier Kolstad.

Vil stoppe klovnene

Linnea bestemte seg for å lage en tegning og henge den opp i gaten sin, for å si ifra hva hun mener.

— Men jeg var så sint da jeg tegnet, at jeg tegnet litt slurvete, sier Linnea.

Gruer seg til Halloween

Linnea går i 5. klasse, og sier at mange i klassen hennes nå er redde for klovner.

— En i klasse min har sagt at hun ikke har lyst til å gå «knask eller knep» på Halloween fordi hun er redd for å møte klovner. Men jeg skal gå «knask eller knep» med venner som vanlig. Jeg skal faktisk også ha skrekk-tema når jeg feirer bursdag denne helgen, sier Linnea.

Les også

- Har du populære barn som kan velge og vrake blant halloween-invitasjoner? Da har du et ekstra ansvar.

Les også

Kreftsyke Jakob ønsket en halloweenfeiring hvor alle kunne føle seg inkludert

-------------------------------------- ## Hvor kommer klovnene fra?

  • Det var noen i USA som først begynte å kle seg ut som klovner for å skremme andre.
  • Sosiale medier som Facebook, Instagram, Snapchat og YouTube har blitt brukt til å spre frykt for klovner, både i USA og Norge.
  • – I USA har klovnene skapt et massehysteri. Dette viser at vi må være litt påpasselige med sosiale medier. Istedenfor bare å la oss rive med, burde vi ta et skritt tilbake, sier litteraturviter Janne Stigen Drangsholt ved Universitetet i Stavanger til Aftenposten.
  • Skumle killer clowns ødelegger for sykehusklovnene

Saken er hentet fra Aftenposten Junior — Norges eneste avis for barn og unge

Publisert: