Har du kjøpt Spider-Man sengesett?

Jysk tilbakekaller produkt av helsemessige årsaker.

TILBAKEKALLER: I dag har det gått ut pressemelding fra kjeden JYSK. Enkelte produksjonsserier av dette sengesettet med Spider-Man tilbakekalles etter at det er blitt påvist helsefarlige stoffer.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Den internasjonale butikkkjeden Jysk tilbakekaller sengesett av typen SPIDER-MAN 2. Dette gjøres fordi kjeden har konstatert innhold av aromatiske aminer i nettopp dette sengesettet, produktet utgjør dermed en helsemessig risiko.

JYSK har i perioden september 2014 til mai 2015 solgt i alt 1045 sett i Norge, totalt i Skandivia er det snakk om 2500 sett.

— Vi beklager sterkt at dette sengesettet er blitt solgt i våre butikker. Det er ille at rutinene er sviktet på denne måten, og det er særlig ille når det er snakk om et produkt rettet mot barn, kommunikasjonsdirektør ved Jysks hovedkontor i Danmark, Jonas Schrøder.

Erdetfarlig.no, nettportal fra Miljødirektoratet i samarbeid med Mattilsynet og Miljømerking, har denne oversikten over aromatiske aminer.

Sjekk varenummer

De ber alle kunder som har kjøpt sengesettet medvarenummer1383480samt ordrenummer 4550160313 om å returnere dette til nærmeste JYSK-butikk. Varenummeret finner du på vaskeanvisningen.

Kunder får pengene i retur, eller kan bytte til en annen vare. Kunder som har kjøpt dette sengesettet online, blir kontaktet direkte.

Oppdaget ved kontroll

Det var danske Miljøstyrelsen som oppdaget funnene da de foretok en test av noen av kjedens produkter.

VARENUMMER: JYSK ber foreldre sjekke nummeret som er preget inn på vaskeanvisningen. Er det 1383480, bes du levere det tilbake.

Mens den lovlige grensen for aromatiske aminer i EU er 20 mg per kilo, ble det i sengesettet målt 95 mg per kilo.— Vi skal gjøre en rekke tiltak for å forsikre oss om at dette ikke skjer igjen, sier Schrøder.

Sengesettet er godkjent av Disney, og laget i en Egypt-basert fabrikk. Jysk vil umiddelbart avslutte samarbeidet med fabrikken og ettergå rutiner både i egne rekker og hos leverandører.

— Det kan være foreldre som lurer på om de bør foreta seg noe etter at barna har ligget i sengesettet, men Miljøstyrelsen forteller oss at det ikke er behov for å oppsøke lege, da det ikke er noen akutt risiko forbundet med å ha sovet i det, legger han til.

Les også:

Les også

Ikea tilbakekaller disse barnegrindene

Les også

Lar du barna ta med baller, rokkeringer, flagg og andre gjenstander på trampolinen?

Ønsker du å få med deg lignende saker? Vi har en egen Facebook-gruppeog Twitter-profilfor Familie og oppvekst

Publisert: