Elfly nødlandet med Avinor-sjef og statssekretær om bord

Avinors elfly måtte onsdag nødlande ved Arendal. Bak spakene satt Avinors konsernsjef Dag Falk-Petersen og statssekretær Aase Marthe J. Horrigmo var passasjer.

Publisert Publisert

NØDLANDET: Avinors elfly måtte nødlandet i Nornestjønn i Arendal onsdag. Piloten, konsernsjef i Avinor Dag Falk-Petersen og passasjer Aase Marthe Johansen Horrigmo som er statssekretær i Kommunal- og moderniseringsdepartementet, kom uskadet fra hendelsen. Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB scanpix

  • NTB
  1. Leserne mener

Politiet fikk melding klokken 14.42 om at mikroflyet hadde problemer. Seinere ble det bekreftet at flyet hadde gått ned.

Flyet mistet motorkraften, opplyser Falk-Petersen til NTB. Allikevel går det etter sigende bra med dem begge.

– Det gikk eksepsjonelt bra. Vi er verken forslått eller noe annet, sier han.

Nødlandet på vannet

I tillegg til Falk-Petersen var Horrigmo (H), som er statssekretær i Kommunal- og moderniseringsdepartementet, om bord.

– Det var en dramatisk opplevelse, men det gikk overraskende bra. Det var en fantastisk pilot som beholdt roen hele veien, og det gjorde meg så trygg som man kan bli i en sånn situasjon, sier hun.

Flyet nødlandet på vannet, tippet delvis rundt og passasjerene klatret ut via vingen.

Daglig leder Jan Morten Myklebust ved flyplassen Gullknapp til Agderposten sier de to ble plukket opp av luftambulansen.

– Det er veldig synd at vi måtte være med på dette. Flyet er jo skadd, så det spørs hva som skjer med det, sier Falk-Petersen.

I VANNET: Flyet gikk delvis rundt da det landet på vannet. Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB scanpix

Kjøpt i fjor

Flyet er Avinors eget elfly, som ble innkjøpt i fjor. Det har blitt vist frem under Arendalsuka. Tidligere onsdag var klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V) med på en flytur, får NTB bekreftet.

Flyet deltok også på Arendalsuka i fjor og er det eneste av sin type i Norge.

– Flyet er registrert som et eksperimentfly. Det betyr at vi gjør dette på egen risiko, for det har ikke vært gjennom en normal utprøvingsprosess, forklarer Falk-Petersen.

Han sier at de foreløpig ikke kjenner årsaken til at motoren sluttet å levere kraft.

– Men det reduserer ikke vår innsats for å lage elektriske fly.

Publisert