36-åring fra Sunnfjord kan få tidenes strengeste dopingstraff i Norge

Aktor har lagt ned påstand om ni og et halvt års fengsel for den antatte hovedmannen (36) i det som blir omtalt som norgeshistoriens største dopingsak.

Publisert: Publisert:

FUNNET I LÅVE: Politiet fant et av de største dopinglagrene da de aksjonerte mot en låve på øyen Måren i Sogn og Fjordane 5. mars 2016. Flere personer ble pågrepet. Foto: Politiet

NTB

To menn på 36 og 37 år fra Sunnfjord er tiltalt for å ha produsert, oppbevart og solgt til sammen rundt 100 kilo dopingpreparater, skriver NRK.

Ifølge aktor skal de to antatte hovedmennene fra 2011 til 2016 ha kontrollert nesten all omsetning av doping i Norge.

I Bergen tingrett tirsdag ba statsadvokat Trond Høvik om fengsel i ni år og seks måneder for 36-åringen og åtte års fengsel for 37-åringen.

Hittil er seks og et halvt år i den såkalte Gilde-saken, der politiet i 2011 avslørte et dopingnettverk i en aksjon som ble kalt Operasjon Gilde, den strengeste fengselsdommen idømt i en slik sak.

Maksimumsstraffen for grov dopingforbrytelse er seks år, men fordi mennene også er tiltalt etter den såkalte mafiaparagrafen, kan straffen dobles.

Begge de antatte hovedmennene nekter delvis straffskyld. De mener omfanget er langt mindre enn hva aktor legger til grunn.

Til sammen er syv menn tiltalt for å ha vært en del av det største nettverket for produksjon og salg av dopingmidler i Norge noensinne. Politiet mener dopingsalg via internett har skaffet nettverket inntekter på rundt 30 millioner kroner.

Publisert: