Siktet 24-åring knytter seg til drapet på Galina Sandeva

Den pågrepne 24-åringen som er siktet for å ha drept Galina Sandeva i Oslo erkjente i avhør mandag kveld å ha tilknytning til saken.

NTB

— Det jeg kan si at er at utviklingen gjennom kvelden har styrket saken og vi mener vi har pågrepet den personen vi knytter til denne drapssaken, sier politiinspektør Grete Lien Metlid i Oslo politidistrikt til NTB etter at avhøret av 24-åringen var avsluttet sent mandag kveld.

— Men mye etterforskning gjenstår. Mannen har ikke erkjent straffskyld men har forklart seg og knytter seg til saken, legger hun til.

Erkjenner ikke straffskyld

Mannens forsvarer, Joar Berg Henjum, ønsker ikke å gå i detalj på hva mannen har forklart seg om.

— Han har ønsket å gi forklaring. Han knytter seg til saken og hendelsen. Han er lei seg for det som har skjedd, men erkjenner ikke straffskyld etter siktelsen, sier Henjum til NTB.

Den 24 år gamle mannen, som opprinnelig er fra Østlandet og har bodd flere år i hovedstaden, ble pågrepet uten dramatikk i en bolig i Oslo mandag ettermiddag.

Lettelse for familien

Bistandsadvokaten til Galina Sandevas mor, Camilla Wiermyhr, sier til NTB at pågripelsen av 24-åringen er en lettelse. Offerets familie i Bulgaria fryktet at norsk politi ikke ville prioritere sine ressurser på en drept utenlandsk kvinne, men er nå svært takknemlige over den innsatsen de mange etterforskerne har gjort.

— Det har vært 30-40 tjenestemenn på denne saken og de har gitt den første prioritet i tre uker. Det har vært betryggende at drapet har vært tatt så seriøst, sier Wiermyhr.

For moren har drapet på datteren vært traumatisk. Hun kom til Norge for å identifisere datteren noe som var en betydelig belastning.

— Vi er bedt av politiet om ikke å si hvordan drapet ble begått, men at det var grufullt og at offeret ble påført mye frykt og store smerter har vært en stor belastning for moren og de øvrige pårørende, sier Wiermyhr.

Har skapt uro

Bulgarske Galina Sandeva (28) ble funnet død i bilen sin på Bispekaia i Bjørvika 17. desember. Hun tilhørte prostitusjonsmiljøet i hovedstaden og solgte seksuelle tjenester fra sin egen bil.

Politiet har tidligere uttalt at de tror drapet skjedde 16. desember, da de mottok et nødanrop fra 28-åringens mobiltelefon ved Bispekaia klokka 21.32.

Etter drapet ba politiet publikum om tips og understreket at sexkunder ikke hadde noe å frykte for sin egen del hvis de kunne komme med tips og informasjon i saken.

— Saken har skapt mye uro, noen har kjent på frykt. Derfor er det viktig at vi nå kan gå ut og gi informasjon om utviklingen i saken. De pårørende er informert. Nå fokuserer vi på avhør og sporsikring, sa politiinspektør Grete Lien Metlid mandag kveld.

(NTB)