– Det er nå naturlig å stille spørsmål ved, og betvile om Anne-Elisabeth Hagen er i live

Politiet holdt torsdag formiddag en pressekonferanse hvor de orienterte om nye opplysninger i forsvinningssaken.

Publisert Publisert

BORTE: Anne-Elisabeth Hagen har vært savnet i over fire måneder. Politiet skal ha en ny pressebriefing torsdag. Foto: Jan T. Espedal

  • Harald Stolt-Nielsen
  • Jan Gunnar Furuly

Det er 121 dager siden Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra sitt eget hjem på Fjellhamar i Lørenskog kommune. 68-åringen er antatt bortført mot sin vilje.

Torsdag klokken 12 holdtl politiet igjen orientere pressen og offentligheten om den massive etterforskningen av forsvinningssaken på Lørenskog, skriver Aftenposten.

«Det er nå fire måneder siden Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra sitt hjem på Lørenskog. I den anledning inviterer Øst politidistrikt til en pressebriefing, der politiinspektør Tommy Brøske gir en oppdatering om status i etterforskningen», skriver politiet i en pressemelding.

Ikke fått livstegn

Under pressekonferansen forteller politiet at de ikke har mottatt flere livstegn av Anne-Elisabeth Hagen.

– Mangelen på livsbevis bekymrer selvsagt politiet og det er nå naturlig å stille spørsmål ved, og betvile om Anne-Elisabeth Hagen fortsatt er i live, sa politiet under pressekonferansen.

Hovedhypotesen har hele tiden vært bortføring, noe det fortsatt er, opplyste politiet under pressekonferansen.

– Vi kan ikke utelukke at vi kan motta livsbevis. Vi oppfordrer nok en gang motparten til å gi bevis på at Anne-Elisabeth Hagen er i live, sa politiet under pressekonferansen.

Politiet jobber fortsatt med å gjenforene Hagen med familien.

– Vi mener det er god grunn for at hun er utsatt for en alvorlig, straffbar handling. Saken har høy prioritert i politiet og etterforskningen fortsetter for fullt, sa politiet under pressekonferansen.

Les også

Lørenskog-forsvinningen: Politiet har gjort funn av slepespor i huset

«Enveiskommunikasjon»

Siste kontakt med de antatte kidnapperne har vært en gang etter 16. januar. Frem til da hadde motparten brukt en type kryptovaluta til å kommunisere med familien, politiet og bistandsadvokaten. Denne kommunikasjonsformen ble av politiet beskrevet som vanskelig og ikke godt egnet til kommunikasjon.

Hagen-familiens bistandsadvokat, Svein Holden, har omtalt den siste kontakten med motparten på den siste kommunikasjonsplattformen som «enveiskommunikasjon».

Dykkere fra Oslo brann- og redningsetat gjennomførte søk i vannet nedenfor boligen til Anne-Elisabeth og Tom Hagen i slutten av januar. Foto: Stein J. Bjørge

Familien har, via bistandsadvokat Holden, gitt uttrykk for at de ikke vil gå inn i forhandlinger med motparten før de har fått bevis på at Anne-Elisabeth Hagen er i live.

– Dersom familien mottar et slikt livsbevis, som motparten har skissert i sin nylige henvendelse til oss, så vil familien arbeide for å få Anne Elisabeth trygt og raskt hjem, sa Holden under en pressekonferanse 11. februar.

Savnede Anne-Elisabeth Hagen (68). Foto: Politiet / NTB scanpix

Les også

Holden: - Ingen forhandlinger med kidnappere før vi får livsbevis

Savnet i over fire måneder

68 år gamle Anne-Elisabeth Hagen er antatt bortført mellom klokken 9.14 og 13.30 onsdag 31. oktober. Siste sikre livstegn er en telefonsamtale mellom 68-åringen og et annet familiemedlem klokken 9.14.

Ektemannen Tom Hagen, en av Norges rikeste menn, varslet politiet rundt en halvtime etter at han kom hjem fra jobb, klokken 13.30.

84 dager etter at 68-åringen forsvant gjennomførte dykkere søk i vannet ved boligen til Hagen-paret. I vannet ble det funnet enkelte gjenstander som politiet ville undersøke nærmere.

Politiet har så langt ikke ønsket å kommentere funnene som ble gjort i Langvannet.

Publisert