Cappelen om Jensen: – Det er han som har lært meg opp

Gjermund Cappelen beskylder ekspolitimann Eirik Jensen for å være den som har lært ham til ikke å ta ansvar for sine handlinger.

Publisert:

I RETTEN: Tirsdag er det ventet at temperaturen vil stige noen hakk når Eirik Jensens forsvarer John Christian Elden starter sin utspørring av Gjermund Cappelen i ankesaken. Her sammen med medforsvarer Sidsel Katralen. Foto: NTB Scanpix

NTB

Narkotikadømte Cappelen gikk uvanlig hardt ut mot sin angivelige tidligere samarbeidspartner i Borgarting lagmannsrett tirsdag.

– Eirik har ingen respekt for loven i det hele tatt – han motarbeider systemet. Han har trent meg opp i hvordan man skal lure seg unna, sa Cappelen under utspørringen fra sin forsvarer Benedict de Vibe.

– Nå legger han skylda på meg. Han karakteriserer meg som en tyster og løgner som kommer med helt spinnville beskyldninger om ham. Det er det ikke. Dette er realitetene. Han forlanger at alle skal stille opp for ham. Mora mi må inn og vitne fordi han er så vrang. Det er skammelig, sa Cappelen på den 17. dagen av ankesaken.

Både Eirik Jensen og Gjermund Cappelen har anket dommene fra Oslo tingrett på henholdsvis 21 og 15 års fengsel for å ha samarbeidet om innførsel av mange tonn hasj. Jensen har anket skyldspørsmålet, mens Cappelen bare har anket straffeutmålingen. Han vil ha større strafferabatt for å ha trukket Jensen inn i saken.

Cappelen har i tidligere avhør forklart at han ved én anledning betalte Jensen en kvart million kroner. Pengene skal ha blitt overlevert i en konvolutt. I retten tirsdag kunne han imidlertid ikke huske denne betalingen.

Senere tirsdag skal Jensens forsvarer John Christian Elden starte sin utspørring av Cappelen.

Publisert: