Griset til luftambulanse under redningsoppdrag

Mens en redningsoperasjon pågikk i sjøen ved bybrua i Kragerø natt til lørdag, ble et ambulansehelikopter tilgriset med ketsjup og frastjålet en nattkikkert.

Publisert Publisert
  • NTB

En mann i 20-åra fra Oslo er mistenkt i saken.

Det hele startet med at en mann eller kvinne i 2-tida ble observert klatrende over rekkverket på bybrua i Kragerø og hoppe i vannet. Personen ble ikke sett komme seg opp igjen fra vannet.

— Hovedredningssentralen ble varslet og en redningsaksjon iverksatt. Brannvesen og politi ble sendt til stedet for overflatesøk, dykkere ble rekvirert og luftambulanse foretok søk fra lufta med lys, opplyser operasjonsleder Aadne Røilid i Telemark politidistrikt.

Båtmannskaper foretok overflatesøk og Blindtarmen ble grundig gjennomsøkt med dykkere, men uten at noen ble funnet på bunnen. Redningsaksjonen ble dermed avblåst, men saken var ikke ferdig.

— Under redningsaksjon ble helikopteret til Norsk Luftambulanse, som sto i Kragerø sentrum, tilgriset med ketsjup og frastjålet en nattkikkert og en hjelm, sier operasjonslederen. Hjelmen og nattkikkerten ble funnet igjen på en hytte i Kragerøskjærgården.

Det er ikke kjent hvordan politiet kom fram til at tyvegodset hadde havnet på denne hytta, men de opplyser at de gjennomførte ransaking etter å ha foretatt straksetterforskning.

— Der opprettes sak. Politiet ser meget alvorlig på dette forholdet, sier Røilid. (©NTB)

Publisert