– Hørte drapsofferet rope «mamma, mamma, mamma»

Roger Treieborg bor tre etasjer over stedet der 18-åringen i Kongsvinger ble funnet drept. Han forteller at han hørte en person, trolig drapsofferet, som ropte på hjelp rundt midnatt natt til søndag.

Fra sin bolig hørte Roger Treiborg det som kan ha vært drapsofferets siste ord. FOTO: HANS O. TORGERSEN
  • Aftenposten.no
  • Hans O. Torgersen
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 13 år gammel

Treiborg hadde lagt seg rundt klokken 23.30 og fikk ikke sove med en gang. Soveromsvinduet, som vender ut mot stedet der 18-åringen ble funnet brutalt drept, stod åpent.

– Jeg hørte stemmer og en som sa «vær så snill, vær så snill». Deretter var det en pause før jeg hørte «mamma, mamma, mamma». Så ble det stille, forteller Treiborg til Aftenposten.no.

Han angrer nå på at han ikke sto opp og kikket ut av vinduet, men han ante ikke at det han hørte var noe som trolig var en kamp på liv og død.

– Jeg trodde det var en liten krangel, forklarer han.

– Trodde han var full

Dette stemmer i så fall bra med hva to øyenvitner har fortalt: En kvinne skal ha sett 18-åringen, som hun kjente igjen, sammen med en ukjent mann.

Få minutter senere skal en mann ha sett 18-åringen ligge på gresset der han ble funnet, men han trodde han var full.

Disse to vitnene fortalte dette først anonymt til lokalavisen og de ble etterlyst av politiet. I løpet av mandagen fikk drapsetterforskerne kontakt med dem.

To nye vitner, som har fortalt til pressen at de så drapsofferet i Kongsvinger sentrum rundt midnatt, blir nå etterlyst av politiet.

– Alle som mener de har opplysninger av interesse for pressen må også tenke på at det kan være interessant for politiet, sier politiadvokat Iren Johnsen Dahl til Aftenposten.no.

Politiet ber alle som har sett 18-åringen det siste døgnet før han ble drept om å melde seg, men kan fortsatt ikke gå ut med offerets identitet.

– Noen av de nærmeste pårørende er fortsatt ikke varslet, forklarer Johnsen Dahl.

Politiet lette mandag ettermiddag fortsatt etter drapsvåpenet i Kongsvinger.

Politiet brukte hund til letingen, både langs mulige fluktveier fra åstedet i retning Kongsvinger sentrum og et helt annet sted: Boligområdet der 18-åringen bodde.

– Vi har fortsatt ikke funnet drapsvåpenet og vet heller ikke hva slags våpen det er, sier Johnsen Dahl.

Kan ha sikret seg DNA

Politiet bruker betydelige ressurser på etterforskningen og etterforskere har utsatt ferien sin for å bidra.

Kriminalteknikere saumfarte mandag også veikanten fra åstedet ut til hovedveien og plukket opp et stort antall sigarettsneiper. Disse ble lagt i hver sin pose og på den måten kan politiet ha sikret seg flere DNA-profiler.

Samtidig kom det hele dagen sørgende venner og bekjente som tente lys og la ned blomster og hilsener på stedet der 18-åringen ble funnet drept.

Mandag kom venner og bekjente av drapsofferet til åstedet og la ned blomster og tente lys. Kriminalteknikere (i forgrunnen) plukket opp sigarettsneiper som kan gi DNA-spor. FOTO: HANS O. TORGERSEN
Publisert: