Kripos sender etterforskere til Etiopia etter flystyrt

Eksperter fra ID-gruppen i Kripos reiser til Etiopia for å bistå i arbeidet med å identifisere de døde etter flystyrten 10. mars.

Publisert: Publisert:

FLYSTYRT: Vrakdeler fra stedet der flyet fra Ethiopian Airlines styrtet sør for Etiopias hovedstad Addis Abeba søndag 10. mars. Foto: NTB scanpix

NTB

Sammen med kolleger fra den svenske ID-gruppen sendes åtte ID-spesialister til Etiopia på oppdrag fra Interpol, opplyser Kripos i en pressemelding mandag. Anmodningen fra Interpol kom før helgen.

– Vi har lang erfaring fra identifiseringsarbeid ved store ulykker, sier leder for ID-gruppen Harald Skjønsfjell.

– Det pågår et omfattende identifiseringsarbeid med mange døde, som vil ta lang tid å ferdigstille. Vi reiser ned for å bidra i det viktige arbeidet med å gi de pårørende svar på hva som skjedde med deres kjære, sier Skjønsfjell.

Den norske ID-gruppen har tidligere bistått med identifiseringsarbeid i utlandet, som ved tsunamien i Thailand i 2004 og etter terroraksjonen i In Amenas i Algerie i 2013.

Ethiopian Airlines rute 302 styrtet få minutter etter at det tok av fra flyplassen i Addis Abeba med kurs mot Nairobi søndag 10. mars. Alle de 157 som var om bord mistet livet, deriblant norske Karoline Aadland (28), som var ansatt i Røde Kors.

Publisert: