Audi i strupen på Tesla

Lang rekkevidde er kjennetegnet for Audis første helelektriske bil.

LAV LUFTMOTSTAND: Audi e-tron quattro får en rekkevidde på over 500 kilometer, takket være lav luftmotstand. (Foto: Audi)
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Tesla lanserer snart Model X. Bilen blir en crossover, som er en slags SUV med coupeliknende trekk og måkevingedører.

Derfor er det neppe tilfeldig at Audis første helelektriske bil også blir en SUV med sportslige linjer. Audis elbil skal nemlig bli en konkurrent til Tesla Model X.

God rekkevidde

Selv om Audi viser e-tron quattro om noen uker, må elbilentusiastene vente helt til 2018 før de kan koble Audien til vegguttaket for første gang.

Bilen som nå vises frem, er bare en konseptbil, og selve produksjonsmodellen er langt fra ferdig.

Audi lover oss imidlertid en bil med svært god aerodynamikk. Den får bevegelige aerodynamiske elementer i fronten og understellet skal være kapslet inn for å redusere luftmotstanden. Ifølge Audi ligger mye av nøkkelen til lang kjørelengde nettopp her, og de lover at bilen skal ha en rekkevidde på over 500 kilometer.

FUTURISTISK: Interiøret blir futuristisk i konseptbilen. Hvor mye av dette som følger med over i produksjonsmodellen er uklart. (Foto: Audi)
Les også

Høstens største bilnyheter

Sportslig

Størrelsesmessig plasserer bilen seg mellom en Audi Q7 og den noe mindre Audi Q5. Lithium-ion-batteriet er plassert mellom akslene og under kupeen. Dermed sikrer man seg et lavt tyngdepunkt, noe som skal være med på å gi bilen sportslige kjøreegenskaper.

Selve drivlinjen består av tre elektriske motorer, én på forakselen og to bak. Dermed får bilen firehjulsdrift – akkurat som Teslaen den skal konkurrere med.

Mer om elbiler:

Publisert: