Facebook prøver ut ny bildefunksjon på norske brukere

Setter automatisk sammen flere bilder.

BILDESERIER: Den nye funksjonen som testes ut lar deg enkelt lage og dele bildeserier, men redigeringsmulighetene er begrenset.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Facebook gjør stadig endringer for å optimalisere brukeropplevelsen og holde på brukerne.

Enten det er snakk om finpussing av algoritmer eller implementering av ny funksjonalitet, er det vanlig at endringer testes ut på utvalgte grupper brukere før de slippes løs til alle.

ENKLERE: Facebook vil gjøre det enklere å dele flere bilder. FOTO: Geir Amundsen

Når Facebook nå tester ut en ny funksjon som skal gjøre det enklere å dele små billedserier, har de valgt seg ut norske, svenske og danske Facebook-brukere som prøvekaniner. Noen nærmere begrunnelse for hvorfor akkurat vi er valgt ut, har derimot ikke den sosiale mediekjempen gitt. Slik de heller ikke har for vane å gjøre.

Men at deling av bilder er viktig i sosiale medier, er det liten tvil. Det vet selvsagt Facebook som også eier Instagram.

Les mer:

Les også

Sjekk hvem som har slettet deg fra Facebook

Slik fungerer det

BILDESERIER: Slik ser bildeseriene dine ut når de sendes. FOTO: Skjermdump

Den nye bildeserie-funksjonen som nå testes ut, lager automatisk små bildeserier av bildene dine når du trykker på bilde-knappen i Facebooks mobilapp (kun Ios).Over kamerarullen din vil du nå få servert grupper av bilder. Har du gitt Facebook-appen tilgang til plasseringen din, vil bildeseriene bli organisert basert på hvor og når bildene er tatt.

Redigeringsmulighetene begrenser seg til å legge til og fjerne bilder. Her er det med andre ord ingen filter-, emojis-, eller teksteffekter slik Facebook i ekte Snapchat-stil nylig åpnet for å legge på enkeltbilder.

Les mer om de siste Facebook-endringene:

Publisert: