Mann funnet omkommet etter båtulykke

Én mann er funnet omkommet etter at en båt gikk ned i Gloppenfjorden i Sogn og Fjordane lørdag kveld. Tre andre personer overlevde forliset.

Publisert Publisert

LYS OG VARMESØKER: Både fra land, vann og luften ble det søkt med lyskastere og varmesøkende kamera etter den savnede personen i Gloppenfjorden lørdag kveld. Foto: Per Svein Reed / 2211-tipser

Meldingen om ulykken kom klokken 18.52 lørdag kveld, ifølge NRK.

– Vi har gjort rede for tre personer. Det pågår søk etter en fjerde person i Gloppenfjorden, opplyste operasjonsleder Bjarte Rebnord i Vest politidistrikt til NTB.

Ved 01.30-tiden ble den savnede mannen funnet omkommet i fjorden ved hjelp av en ubåt.

– Det har tatt en stund å få ham opp og fraktet til land. Vi avsluttet leteaksjonen nå nettopp, sier redningsleder Ben Vikøren ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til NTB klokken 04.20.

Mannens pårørende er varslet.

De tre andre personene ble fraktet til sykehuset i Nordfjord og skal være oppegående etter forholdene.

Operasjonsleder Terje Magnussen i Vest politidistrikt opplyser at politiet foreløpig ikke vil gå ut med navn eller alder på den omkomne.

Eldre fiskeskøyte

Ifølge redningslederen skal det ha vært en eldre fiskeskøyte som raskt gikk ned i fjorden, melder NTB.

Hovedredningssentralen Sør-Norge sendte et redningshelikopter til Gloppenfjorden. De meldte om vanskelige leteforhold.

– Det er svært mørkt der inne og regn, så dette er komplisert, sa redningsleder Børge Galta.

I tillegg til redningshelikopteret var det to luftambulanser på stedet.

STORE RESSURSER: Det ble satt inn store ressurser i leteaksjonen, meldte Redningsselskapet på Twitter. Foto: Redningsselskapet

– Vi leter så best vi kan

Fergen MF «Eidfjord» på strekningen Anda–Lote, ble i flere timer tatt ut av drift for å bistå i letingen. Fergestrekket ble midlertidig innstilt.

Kjetil Sætre er skipsfører om bord på fergen, og beskrev krevende forhold.

– Det er mørkt her og det kommer kraftige regnbyger. Tidligere blåste det en del også, men vinden ser ut til å ha løyet litt, fortalte han på telefon til BT.

Varmesøkende kamera og lyskastere

Redningsskøyten «Halfdan Grieg» deltok også i søket. Skipper Per Bergmann opplyste i 22-tiden at leteforholdene var brukbare, selv om mørket selvfølgelig gjorde det krevende.

– Vi kjører rundt med varmesøkende kamera og lyskaster. Det letes samtidig fra land, og fra helikopter, fortalte han til BT lørdag kveld.

Dykkere deltok også i søket.

– Men det er krevende. Dykkerne kan søke omtrent 20 meter ut fra land, men så blir fjorden fort 200 meter dyp, sa Bergmann.

Publisert