Stortingsrepresentant Keshvari (Frp) pågrepet og siktet for grove trusler

Stortingsrepresentant Mazyar Keshvari (Frp) ble i helgen pågrepet og siktet for å ha fremsatt grove trusler. 37-åringen nekter straffskyld.

Publisert:

Stortingsrepresentant Mazyar Keshvari må i tillegg til en siktelse om grovt bedrageri nå også svare for å ha fremsatt grove trusler. Foto: Ørn E. Borgen

  • Per Annar Holm
  • Harald Stolt-Nielsen
  • Alf Ole Ask
  • Simen Granviken
  • Ingeborg Moe
  • Hedda Ovidia Stølen

– Jeg kan bekrefte at politiet pågrep en politiker for utøvelse av trusler i helgen, forteller politiadvokaten Tea Sletto Øverseth i Øst politidistrikt til Aftenposten.

Politiadvokaten bekrefter at truslene som førte til pågripelsen ble fremsatt i helgen, og dreier seg om paragraf 263 og 264 i straffeloven.

– Min klient nekter straffskyld og er sykmeldt. Jeg henstiller til pressen om ikke å identifisere ham, sier advokat Bjørn Stordrange.

Vara for finansministeren

Aftenposten får opplyst fra flere uavhengige kilder at det er Mazyar Keshvari som er siktet.

Han er fast møtende vararepresentant for finansminister Siv Jensen (Frp) siden 2013.

37-åringen ble i fjor politianmeldt og siktet for grovt bedrageri i forbindelse med innlevering av fiktive reiseregninger.

I midten av oktober skrev Aftenposten at Keshvari, som representerer Oslo Frp på Stortinget, har levert udokumenterte reiseregninger for 290.000 kroner siden høsten 2016.

Som en følge av avsløringen trakk Keshvari seg som leder for Oslo Frp.

Nye, grove trusler

Nå er han i tillegg siktet etter straffelovens paragraf 264 som gjelder grove trusler og har en strafferamme på inntil tre års fengsel.

Aftenposten kjenner ikke til hvem som skal være truet, eller om det er noen sammenheng mellom disse to sakene.

– Med tanke på sakens natur ønsker vi ikke å gi ut flere detaljer om hendelsesforløpet eller grunnlaget for siktelsen helt ennå, sier politiadvokat Sletto Øverseth.

Ifølge VG skal det være snakk om trusler med våpen, og det skal være gjort beslag av våpen i politikerens bolig.

Ikke fremstilt for varetekt

Keshvari ble pågrepet lørdag, og satt ett døgn i politiarresten før han fikk reise hjem til Oslo søndag.

Politiet valgte ikke å fremstille ham for varetektsfengsling mandag.

Frps parlamentariske leder Hans Andreas Limi sier at siktelsen mot stortingsrepresentant Mazyar Keshvari er svært alvorlig.

– Vi vet han har vært gjennom mye det siste halvåret, og at han har hatt det tungt. Nå må politiet få tid til å gjøre jobben sin, sier Limi i en SMS til NTB.

Publisert: