Politiet samler inn sykler for å sende asylsøkere tilbake over Storskog

Politidirektoratet har bedt landets politidistrikter samle inn hittesykler slik at personer som skal returneres til Russland, kan sykle tilbake over grensen ved Storskog.

Publisert Publisert

Ved grensestasjonen ved Storskog hopet det seg i høst opp sykler som var blitt brukt av asylsøkere som kom via Russland. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

  • NTB
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Det melder TV 2. I høst kom en stor strøm av asylsøkere syklende inn i Norge fra Russland over grensen ved Storskog i Finnmark. Myndighetene åpner nå for å sende flere av dem tilbake samme vei som de kom — på sykkel.

Problemet er at mange av syklene som asylsøkerne kom til Norge på, er kastet og destruert fordi de ikke oppfylte krav om bremser, lys eller lignende.

I forrige uke fikk alle politidistriktene i landet en henvendelse fra Politidirektoratet.

— Det vi ba om var å få frigitt hittesykler, altså sykler som var glemt eller samlet inn av politiet, til bruk for at utlendinger som skal returneres til Russland, kunne sendes dit, sier seksjonssjef Jan Eirik Thomassen i direktoratet til TV 2.

Han understreker at sykkel ikke er eneste transportmiddel som vurderes for retur av asylsøkerne. Hvis russiske myndigheter sier ja, kan det bli satt opp busser til Russland.

— Da vil bussen ikke stoppe rett over grensen, men kjøre til nærmeste by eller tettsted, sier Thomassen.

Publisert