To jenter bortført fra barnevernet i Moss

Moss (NTB): To jenter på fem og elleve år i barnevernets omsorg ble bortført i Moss torsdag morgen. Politiet i Østfold etterlyser en svart Nissan X-trail i forbindelse med bortføringen.

  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Jentene ble bortført fra henholdsvis Røysåsen barnehage og Verket skole i Moss. Bortføringen ved Verket skole skjedde klokken 8.45

Begge barna var bosatt i beredskapshjem i Moss, og bortføringen fant sted i forbindelse med levering på skolen og i barnehagen.

Med makt

Det yngste barnet ble fratatt fostermor med makt, opplyser politiet i Østfold. Gjerningspersonene ble gjenkjent som barnas biologiske foreldre. Faren er en 45-åring med tysk statsborgerskap. Moren er 39 år og ukrainsk statsborger.

Foreldrene, som er bosatt i Bergen, forlot stedet i en Ford Focus leiebil. Denne ble senere funnet hensatt på en E6-rasteplass ved Marché i Rygge.

Politiet utelukker ikke at gjerningspersonene byttet ut leiebilen med egen bil — en sort Nissan X-trail.

Både foreldrene og barna er internasjonalt etterlyst, og både grenseoverganger og svensk politi ble tidlig varslet.

Allerede i utlandet

Politiet sier de har grunn til å tro at de biologiske foreldrene og de bortførte barna allerede befinner seg i utlandet.

— Vi ser svært alvorlig på saken, og vi ønsker tips som gjør at vi finner barna så snart som mulig, sier politiadvokat Jon Granrud i Østfold politidistrikt.

— Vi har også vært i kontakt med politiet i Bergen, som skal ransake leiligheten til foreldrene for eventuelt å finne noe som kan gi oss en indikasjon på hvor de har reist, sier Granrud til Moss Avis.

Publisert: