Hareide og Johnson anklages for rigging

Sentralstyremedlem Tove Welle Haugland mener KrF-leder Knut Arild Hareide og generalsekretær Hilde Frafjord Johnson styrer delegatprosessen til egen fordel.

Publisert Publisert

– RIGGING: Sentralstyremedlem Tove Welle Haugland lytter til partileder Knut Arild Hareide sin tale under KrFs landsstyre i september. Foto: NTB scanpix

  • NTB

– Jeg mener Hilde og Knut Arild bruker makten de har til å styre prosessen til fordel for Hareides syn, sier Haugland til VG.

Haugland mener at sentrale politikere som ønsker samarbeid med høyresiden, ikke får argumentere for sine syn på årsmøtene.

– Jeg reagerer på at Hilde og Knut Arild ikke lar noen andre fra stortingsgruppen eller sentralstyret argumentere for å gå inn i dagens regjering på møtene i Oppland, Telemark og Hedmark. Det er en urettferdig måte å gjøre det på og de skader legitimiteten til hele prosessen, sier hun.

Både Hareide og Johnson avviser kritikken.

– Planen for fylkesårsmøtene diskutere vi sammen og partiledelsen godkjente den. Det er hektiske tider og vi forsøker nå å finne innledere slik at begge syn blir representert på samme nivå på årsmøtene, skriver partilederen til VG.

– Dette er helt feil og har absolutt ingen rot i virkeligheten. En samlet partiledelse godkjente opplegget for deltakelse på fylkesårsmøtene, skriver Johnson.

Hun sier at på hvert møte, der det er ønsket, er det en som representerer hvert syn.

Publisert