Funnet død etter ras i Trondheim

Redningsmannskapene har funnet en mann i bygningsmassene som raste sammen i Trondheim.

OMKOM: En mann er funnet død i bygningsmassene etter raset i Trondheim fredag.
50 TONN: Mannskaper fra brannvesenet ved massene som har rast ut.
  • Terje Svaan
  • Lina Leth-olsen
  • Marit Y. Nygård
  • Yngve Bergli
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over 11 år gammel

En arbeider som jobbet på et nybygg har vært savnet siden klokken 8 fredag morgen, da deler av en konstruksjon på en byggeplass i Trondheim falt ned.

Politiet fryktet at mannen lå under betong som raste ned fra bygningen.

— Den savnede ble funnet klokken 12. Han er omkommet, sier operasjonsleder Ebbe Kimo ved Sør-Trøndelag politidistrikt til adressa.no.

Mannen, som er av utenlandsk opprinnelse, skal fraktes til St. Olavs Hospital.

50 tonn bygningsmasse

Ulykken skal ha skjedd ved et nybygg som er under oppbygging på Brattøra i Trondheim. Store styrker fra politi, brann og ambulanse rykket ut da raset ble varslet.

— Én person er savnet. Personen ble observert da vedkommende ble med raset ned, sa politiets innsatsleder Tom Åge Dahl tidligere fredag formiddag.

På byggeplassen skal det ha blitt jobbet med betongelementer og det som skal bli stammen av bygget. Det er anslått at deler av konstruksjonene, om lag 50 tonn bygningsmasse, har rast ut.

— Betongelementet som har rast ut er 20-25 meter langt og halvannen meter bredt, sier Ebbe Kimo.

Det har ikke vært noe som har tydet på at andre personer er tatt eller skadd av raset. Likevel gjør politiet et søk med lavinehund for sikkerhets skyld.

— Det som tilsynelatende har skjedd, er at et element har sviktet fra toppetasjen. Vedkommende som er savnet sto på det nest øverste nivået. Elementet har sviktet på midten, og tatt med seg flere elementer på vei ned, sier Dahl.

Politiet opprettet en evakueringssone rundt bygningen.

Vet ikke årsaken

Klokken 10 inspiserte mannskaper fra brannvesenet bygget utenfra fra en lift. Politiet anser nå bygget som trygt å jobbe i. Arbeidstilsynet er varslet og bistår politiet i etterforskningen.

— Vi har folk på stedet, men har foreløpig ikke noe å informere om, sa regiondirektør Stig Magnar Løberg i Arbeidstilsynet.

Politiet vet foreløpig ikke noe om årsaken til ulykken.

— Vi har gjort undersøkelser på stedet og vil fortsette med det, sier Kimo.

Politiet bestilte en kran for å få løftet vekk konstruksjonen som har rast ut. Denne ble fraktes fra Stjørdal, og det tok et par timer å få den inn til Trondheim.

— Vi må vente på at dette arbeidet er gjennomført før vi kan si noe om identiteten til vedkommende, sa operasjonsleder Kimo tidligere fredag formiddag.

SAVNET: Én person er savnet etter raset på byggeplassen ved Brattøra i Trondheim.
Publisert: