Fjordman gjemte PC før avhør

Peder Jensen, mannen bak pseudonymet Fjordman, gjemte PC-en sin før han stilte til avhør hos politiet.

NTB

Samtidig som 36 år gamle Peder Jensen stilte til avhør med etterforskere på Manglerud torsdag ettermiddag, begynte andre polititjenestemenn å gjennomsøke boligen hans på Ekeberg i Oslo, skriver VG.

Dette var en såkalt tredjemannsransaking hvor politiet ikke aksjonerte for å finne beviser mot Jensen, men mot terrorsiktede Anders Behring Breivik.

Før avhøret hadde Jensen imidlertid gjemt PC-en sin i en oppbevaringsboks på Oslo S, ifølge VG.

— Han ønsket ikke å gi oss datamaskinen. Det var klart at vi ville gå til Oslo tingrett for å få en rettslig kjennelse, og han bestemte seg da for å opplyse om hvor PC-en befant seg, forteller politiadvokat Christian Hatlo til avisen.

Les også

[No available link text]

Les også

[No available link text]

Les også

[No available link text]

I en e-post til VG forklarer Jensen valget på følgende måte: «Det er ikke fordi jeg har noe å skjule, men mest fordi jeg anså dette som en litt for sterk inngripen i privatlivets fred. Jeg korresponderer dessuten med enkelte andre personer som skriver under pseudonym, og skylder dem min lojalitet i å opprettholde deres anonymitet så godt jeg kan.»Jensen sto fredag frem i VG som mannen bak bloggpseudonymet Fjordman. Han er nå gått i dekning.

Breivik har i sitt manifest «2083» trukket fram Fjordman som en viktig inspirasjonskilde.

fjordman.jpg