Appen Justwatch vil gi deg full kontroll over strømmetjenestene dine

Mye er bra, men Justwatch sliter med noen åpenbare mangler.

Slik ser Justwatch ut på PC.
Publisert: Publisert:
Les også

Norge er på TV-strømmetoppen

iconDenne artikkelen er over seks år gammel

og en kundetilfredshetsanalyseEPSI Rating gjennomførte i 2015, viser at nesten 40 prosent av norske husstander oppgir at de abonnerer på en eller flere TV— og filmstrømmetjenester.Men det er ikke alltid like lett å finne det man vil se, og hvilke strømmetjenester som viser hvilke TV-serier og filmer.

Det ønsker Justwatch å gjøre noe med. En søkemotor for innhold på lovlige TV- og filmstrømmetjenester, som nylig lanserte i Norge. Praktisk enten man har

Les også

kastet ut TV-dekoderen

eller bare ønsker bedre oversikt over innholdet.

Så hva har Justwatch å by på?

Les også

Roger (61) sparte nesten 8000 kroner på å kaste ut Get-boksen

Mangler NRK og TV 2 Sumo

Justwatch er enkel å sette opp. Du velger selv hvilke strømmetjenester du vil den skal søke igjennom, og søket kan filtreres etter sjanger, utgivelsesår, pris og ranking på Rotten Tomatoes og IMDb.

Justwatch, som er tilgengelig i tretten land, er gratis og kan kjøres fra nettleseren. Den finnes som app til Ios og Android.De skal tjene penger ved å selge annonser til filmstudioene. Justwatch får i tillegg en provisjon når brukerne kjøper filmer og TV-serier på blant annet Itunes, forklarer Justwatch-grunnlegger David Croye.

Den norske versjonen av Justwatch har i skrivende støtte for følgende åtte strømmetjenester: Netflix, Viaplay, C More, HBO Nordic, Apple Itunes, Google Play Movies, Microsoft Store og Mubi.

Det betyr at blant annet NRK, TV 2 Sumo og Dplay mangler. Søke i TV-distributørenes filmtjenester og på Youtube kan du heller ikke, slik Filmgrail lar deg. Den norske søketjenesten som indekserer hele 18 strømmetjenester.

Ifølge Croye har man NRK og TV 2 Sumo høyt på lista og planlegger å ha disse på plass i løpet av tredje eller fjerde kvartal.

TEST:

Les også

Én strømmetjeneste knuser konkurrentene sønder og sammen

Ikke på norsk

En annen åpenbar mangel, er at den norske versjonen av Justwatch er engelskspråklig.

Forklaringen til Justwatch er at undersøkelser viser at nordmenn og skandinaver flest både ser og søker etter filmer på engelsk. En litt lettvint løsning synes nå vi, og mener norsk burde vært en valgmulighet.

Det burde også innlogging vært, slik at Justwatch kan synke lister og anbefalinger på tvers av hvilken enhet man bruker. En mulighet Justwatch angivelig tester ut i disse dager.

Les også

Hevder Game of Thrones påvirker amerikanske pornovaner

Effektiv

Bortsett fra disse manglene, er det mye vi har sansen for. Spesielt faller mobilappen i smak. En ting er brukergrensesnittet som er mer oversiktlig og gjør det enkelt å justere de ulike søkefilterne, her finner du også en «prisdropp»-funksjon som varsler når filmer blir satt ned i pris.

Er det en TV-serie eller film du vil se, klikker du på ikonet og Justwatch sender deg videre til den aktuelle strømmetjenesten og ønsket innhold. Du slipper med andre ord å åpne Netflix eller HBO og søke opp innholdet igjen der.

Les også

Netflix-advarselen mange nordmenn har gruet seg til er her

Konklusjon

Justwatch gir deg raskt og enkelt oversikt over innholdet i åtte tjenester, og filmer og TV-serier du vil se åpnes direkte i den aktuelle strømmetjenesten.

Søkefilterne er enkle å justere, og du kan merke favorittinnhold til din egen spilleliste. Det er også enkelt å finne nytt og populært innhold. Vi savner dog mulighet for å legge inn brukerkommentarer.

Justwatch mangler også enn så lenge muligheten til å søke i populære norske stømmetjenester som nettspilleren til Nrk, TV 2 Sumo og Dplay, men skiller seg likevel ut fra ander internasjonale søketjenester som Yidio og tilsvarende på måten den lar brukerne søke i norske tjenester på.

Det er derfor i første rekke norske Filmgrail, som i tillegg kan skilte med søk i de norske TV-tilbydernes strømmetjenester, Justwatch skal bryne seg på.

Vi liker brukergrensesnittet og brukervennligheten til Justwatch, og får de på plass Nrk og co. blir dette et riktig så effektivt søkeverktøy. Justwatch er gratis og vel verdt et forsøk. Det er også Filmgrail.

Fordeler:

  • God brukervennlighet, enkel å bruke
  • Gratis

Ulemper:

  • Støtter ikke TV 2 Sumo, Dplay og Nrks nettspiller
  • Mangler norsk menyspråk
Publisert: