Appstyrte varmesåler og ski som forteller deg hvor det skal smøres

Vi har åpnet påskeegget med «teknosnadder».

Varme føtter. Digitsole styres via en app på telefonen hvor man setter ønsket temperatur.
Musikk på farten. Den svenske hjelmprodusenten Poc er ikke bare opptatt av sikkerhet, modellen Fornix Communication har også innebygde hodetelefoner fra Beats slik at man både kan høre på musikk og snakke i telefon uten å måtte fomle frem mobilen. Pris ca. 2.200 kroner.
Smart skitrend. Ny teknologi skal gi både økt brukervennlighet og mer effektiv produksjon.
Facebook-briller. Med Recon Snow 2 monter i slalåmbrillene kan du blant annet lese Facebook-meldinger og se hvor fort du kjører.
Viser vei. Små ledlys på styret indikerer hvilken vei du skal ta når sykkelen er koblet til GPS-en på mobilen. Så spørs det hvor godt det fungerer i praksis.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Smart-revolusjonen er i ferd med å innta både slalåmbakker og skiløyper, eller hva med en smartsykkel med blindsonevarsel?

Den norske skiprodusenten Madshus er i markedet med en smart-ski som skal gjøre smøringen enklere. Noe som kan være vrient nok på påskeføre.

Smart skitrend. Ny teknologi skal gi både økt brukervennlighet og mer effektiv produksjon.

I en egen app ser du blant annet nøyaktig hvor lang festesonen på ditt skipar skal være utfra skienes unike spenn og egenskaper. Ifølge teknisk direktør i Madshus, Bjørn Ivar Austrem, er dette bare begynnelsen.— Vi har mange ideer, og ser blant annet på muligheten for å bygge inn ulike sensorer i skiene. I tillegg er vi i ferd med knytte til oss et spennende miljø innen medisin, uten at jeg kan nevne for mye om det på nåværende tidspunkt, og vi vil fortsette samarbeidet med Sintef, sier Austrem.

Kjetil Hans Løken, markedsdirektør i Gresvig-konsernet som står bak G-sport, G-Max og Intersport, er ikke i tvil om at mange sportsprodukter vil bli smarte i tiden fremover.

- De vil bli en naturlig del av Tingenes internett der produkter kan kobles til internett og snakker sammen med smartmobilen som et naturlig nav. Smartteknologien vil gjøre produktene mer attraktive og øke betalingsviljen, sier Løken.

Varme påskeføtter

Varme føtter. Digitsole styres via en app på telefonen hvor man setter ønsket temperatur.

Enten du fortrekker nedover— eller bortoverski, eller sverger til båtpuss i vannkanten, så er det ingen som liker å fryse på beina. Det finnes diverse varmesåler og sokker som lover varme føtter, men de færreste kan styres med mobilen.Det kan franske Digitsole som hevder de kan holde 40 grader i opptil åtte timer. Ønsket temperatur setter du i en egen app og sålene lades via en usb-inngang.

Hjemmelagde påskenøtter

På direkten. Med appen Merkaat kan du være din egen kringkastingssjef, og det på direkten enten du tilbringer påsken i Roma eller på Hafjell.

Klarer du ikke å motså fristelsen til å legge ut bilder fra skituren og solveggen på sosiale medier, kan det være gøy å prøve ut en ny fotoapp i jakten på flest mulig likes.Appen Slow Shutter Cam lar deg ta bilder med så lang lukkertid du ønsker, akkurat som på et speilreflekskamera, men med den vesensforskjell at den setter sammen flere enkeltbilder. Resultatet er at du kan forevige påskeminnene med nye og spennende billedeffekter.

Drømmer du om å starte din egen lille TV-kanal med live-sendinger fra familiens Yatzy-turnering? Med den nye appen Meerkat , på norsk surikat, kan du direktestrømme video til alle dine Twitter-følgere. Alternativt sjekk ut Twitters egen direktestrømme-app Periscope.

Hvem vet, kanskje blir hjemmelagde påskenøtter direktesendt fra hytta årets hit?

Les også

Denne lar deg «snappe» videoer på direkten - vi har testet Meerkat!

Kulest i bakken

Er det alpinanlegget som lokker, er det verdt å merke seg at det finnes flere slalåmbriller med innebygget kamera, eksempelvis fra Liquid Image.

Facebook-briller. Med Recon Snow 2 monter i slalåmbrillene kan du blant annet lese Facebook-meldinger og se hvor fort du kjører.

Kjekt for dem som synes et action-kamera montert på hjelmen blir i overkant iøynefallende.Tøffest i klassen for alpinbriller er likevel Recon Snow 2. Skjønt dette er egentlig ikke en brille, men en liten skjermenhet som kan plasseres inne i flere Snow 2-kompatible slalåmbriller.

Innebygd GPS gir deg fart, høyde over havet og navigasjon. Velge gjør du med fjernkontrollen som festes på håndleddet.

Skjermenheten kan også kobles til mobilen via Bluetooth slik at du kan se hvem som ringer og lese Facebook-meldinger. Neppe spesielt lurt når du er i ferd med å sette en 720. Regn med å måtte betale i overkant av tre tusen kroner.

Smartsykkel

Smartsykkel. Vanhawks hevder deres Valour-modell er verdens første smartsykkel. Prisene starter på 1400 dollar, eller drøye 11.000 kroner eks. moms.

Påsken er for mange tiden da sykkelen hentes frem fra vinterdvalen. Eller hva med en ny smart-sykkel?Canadiske Vanhawks lanserte nylig en smartsykkel som kan kobles til mobilen ved hjelp av Blutooth.

Det gjør det blant annet mulig å mate sykkelen med GPS-signaler som kvitterer med å vise vei i neste lyskryss ved hjelp av ledlys på styret som blinker i den retningen du skal ta.

Sykkelen har også innebygde sensorer som skal kunne registrere når det dukker opp biler i blindsonen. Skjer det, advares du ved at styret vibrerer.

Følg oss på Twitter og Meerkat: @GeirAmundsenog@RIKSdigital

LES OGSÅ:

Publisert: