Radarproblemer stanset flytrafikk på Vestlandet

Flytrafikken på Vestlandet går nå tilnærmet som normalt igjen.

FORSINKELSER: Flesland like før klokken 8 fredag morgen. Mads Bøyum

Flytrafikken på Flesland og Sola ble fredag morgen stanset på grunn av radarproblemer. Etter en halvtimes tid ble flytrafikken i 8-tiden delvis startet opp igjen, men med begrenset trafikk.

– Til å begynne med ett fly hvert femte minutt. Da får vi en god del trafikk, sar fungerende lufthavndirektør på Flesland, Øystein Skaar, til BT da flytrafikken var i gang igjen.

Går som normalt igjen

Etter noen timer med redusert kapasitet, melder Avinor klokken 10.30 at flytrafikken til og fra Bergen og Stavanger er tilnærmet normal, med opp til ti minutters forsinkelse i luftrommet.

– Passasjerer bes ta kontakt med sitt flyselskap, da det fortsatt kan oppstå ytterligere forsinkelser utover dagen på enkelte avganger, skriver Avinor på Twitter.

Flesland-sjef Skaar ble varslet om problemene klokken 7.25 fredag morgen. Det ble da meldt om radarutfall over Vestlandet, og flytrafikken ble stanset for Flesland og Sola.

Flyene som var i luften gikk da i ring i et fast mønster, noe som er standard prosedyre.

TOMT: Ingen fly i luften over Vestlandet i 8-tiden fredag morgen. Flightradar24 (skjermdump)

Vet ikke årsaken

Pressetalsmann Lasse Vangstein i Avinor sier til NTB at det var radarutfall over hele Vestlandet, men at Avinor ikke vet årsaken ennå.

– Vi undersøker nå dette med Avinor flysikring som har ansvaret for radaren. Vi ber passasjerer om å møte opp på flyplassene og forholde seg til informasjonen de får fra sine respektive flyselskap, sa Vangstein til Dagbladet fredag morgen.