Video viser flytevest for barn som svikter: Nå stopper Europris salget

«Med denne vesten fra Europris drukner barnet ditt», skriver barnefaren på Facebook.

Publisert:

En video av en småbarnsfamilie som tester en flytevest for barn kjøpt på Europris, har fått rask spredning i sosiale medier.

Videoen, som er lagt ut av Martin Norløff Twist, viser Twists tre år gamle sønn som sammen med moren tester flytevesten i vannet.

Sønnen snur seg fra ryggen over på magen, men klarer ikke å snu seg tilbake. Han blir liggende i vannet med ansiktet ned.

«Vesten (...) er kjøpt på Europris Tvedestrand og er beregnet for barn mellom 10-20 kg. Den gjør på ingen måte det den skal hvis barnet havner på magen i vannet. Barnet blir liggende med ansiktet ned og vesten holder barnet i denne posisjonen mer enn å bidra til å vende til ryggleie», skriver Twist på Facebook.

Det var Nettavisen som omtalte saken først.

Europris stopper salget av denne barneflytevesten fra produsenten Lalizas etter kritikk i sosiale medier. Foto: Skjermdump / Amazon

Skal levere tilbake vesten

Familien testet vesten flere ganger, med samme resultat.

Twist sier til Aftenposten at han sendte videoen til Europris torsdag, men at han først fikk svar søndag ettermiddag, etter at saken ble kjent.

– Nå har Europris bedt meg om å levere tilbake vesten til butikken der den ble kjøpt, så de kan undersøke produktet og sjekke om det er noe galt med vesten eller en produksjonsfeil i partiet, sier Twist.

Han oppfordrer alle foreldre til å sjekke barnas flytevester grundig før bruk.

– Våre barn er oppvokst rundt og trygge i vann. Men det må ikke gi falsk trygghet. Det er viktig å sjekke at vesten sitter ordentlig og gjør det den skal, sier Twist.

Martin Norløff Twist

Stopper salget midlertidig

Sjef i Europris, Pål Wibe, bekrefter at kjeden ønsker kontakt med kunden for å få inn vesten til sjekk og for å høre mer om episoden.

Wibe svarer følgende til Aftenposten på e-post søndag kveld:

«Vi har akkurat fått saken inn fra en av våre butikker. Dette er selvsagt noe vi tar svært alvorlig.»

Han skriver videre at produsenten av flytevesten, Lalizas, er gresk og en av verdens aller største produsenter av livreddende utstyr.

«Vi har handlet fra de i to år og ikke fått inn noen tilsvarende klage før. Vår innkjøper har selv kjøpt vesten, og brukt den på egne unger uten å ha opplevd noe tilsvarende.»

Wibe opplyser til Aftenposten at Europris stopper salget midlertidig, men at de vil avvente produsentens svar og egne undersøkelser av vesten før de vurderer ytterligere tiltak.

Publisert: