Fire menn siktet for voldtekt på asylmottak

De siktede og offeret skal ha hatt kjennskap til hverandre før de kom til Norge.

Publisert Publisert
  • NTB

Fire menn er siktet for voldtekt og grov kroppsskade mot en 19 år gammel mann på et asylmottak i Vestfold i desember.

— Det er blitt foretatt lange avhør av alle de siktede, og det vil også bli foretatt rettslige avhør. Vi sitter på film av overgrepene, som siktede selv har filmet, sier politiadvokat Lise Dalhaug ved Sør-Øst politidistrikt til Dagbladet.

Overgrepene mot 19-åringen skal ha skjedd 4. desember i fjor, på transittmottaket Oslofjord Convention Center i Stokke i Vestfold. 19-åringen ble lagt inn på Sykehuset Vestfold etter hendelsen, som da ble omtalt som en voldsepisode. Han fikk alvorlige skader.

Tre av de siktede har sittet varetektsfengslet med brev- og besøksforbud siden desember, mens den fjerde ble pågrepet i Stockholm fredag ettermiddag, etter en arrestordre fra norsk politi. De tre siktede og 19-åringen er asylsøkere. Mannen som ble pågrepet i Stockholm, har lovlig opphold i Sverige, men er begjært utlevert til Norge.

Ifølge Dagbladet er én av de siktede utpekt som hovedmann i saken. Han erkjenner ikke straffskyld etter siktelsen, men har forklart at han har vært til stede ved en situasjon som er under etterforskning. (©NTB)

Publisert