Tre eksponert for gass på Aukra

Tre personer ble eksponert da det oppsto en gasslekkasje på landanlegget for ilandføring av gass fra Ormen Lange-feltet på Aukra i Møre og Romsdal onsdag ettermiddag.

Publisert:

Prosesseringsanlegget Ormen Lange på Aukra. Arkivfoto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

NTB

– Det er i hvert fall tre personer som er eksponert for gassen. De sjekkes av helsevesenet på stedet nå. Man har ikke gått gjennom bygget ennå, sier operasjonsleder Rolf Anders Korstad i Møre og Romsdal politidistrikt til NTB.

Korstad sier til Sunnmørsposten at det ikke virker som noen av de tre er alvorlig skadd.

Røykdykkere

Politiet ble varslet om gasslekkasjen i Nyhavna på øyen Gossa klokken 16.24.

– Et eget industrivern på stedet skal gå gjennom bygget etter hvert. De tror ikke at det er flere personer inne i det aktuelle bygget. De jobber nå med å finne ut hva slags gass det er snakk om. Deretter er planen å gå gjennom bygget, sier operasjonslederen.

Molde brannvesen opplyser at også de har rykket ut til Ormen Lange-anlegget på Aukra.

– Vi har gått inn med røykdykkere for å sjekke lekkasjen sammen med folk fra anlegget, opplyser Stian Jørgensen ved 110-sentralen til NRK.

Kommunikasjonssjef Kitty Eide i Shell Norge opplyser at de har hatt en kortslutning i en strømfordelingsstasjon, og at de jobber med å finne ut hvilke implikasjoner dette har.

Gassrørledning

Selve gassfeltet Ormen Lange ble funnet i 1997 og er det nest største som er påvist og satt i drift på den norske kontinentalsokkelen. Det ligger om lag 140 kilometer nordvest for Kristiansund.

Gassrørledningen Langeled går helt fra Aukra til England og strekker seg over 1.200 kilometer, og er dermed verdens nest lengste gassrørledning til havs. Ledningen forsyner England med naturgass fra både Ormen Lange og Trollfeltet.

Det er Norske Shell som er driftsoperatør på Ormen Lange. Petoro og Statoil er de største medeierne med henholdsvis 36,5 og 25,4 prosent, etterfulgt av Shell Norge, Dong Energy og Exxon Mobil.

Publisert: