Google vil ha likestillings-emojis

Mener det vil styrke unge kvinner.

TRETTEN: Dette er de tretten nye emojiene designteamet fra Google ønsker godkjent.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Et designteam fra Google har foreslått tretten nye emojis for Unicorn, organisasjonen som godkjenner og sørger for at emojiene vises likt på alle enheter.

Temaet er likestilling og de tretten emojiene representerer kvinner i et utvalg yrker, blant annet som bonde, industriarbeider og rockestjerne.

— Er det ikke på tide at emojis også gjenspeiler det faktum at kvinner spiller en nøkkelrolle i alle samfunnslag og i alle yrker, spør Google-teamet i sitt forslag.

Tråkker du også i emoji-salaten?

Les også

Disse emojiene bruker vi feil

Kvinner bruker emojis mest

ROCKESTJERNE: Kvinnelige rockestjerner bør ha sin egen emoji, mener Google.

Google-teamet tror de nye emojiene vil styrke unge kvinner, og peker på at disse også er blant de ivrigste emoji-brukerne.I søknaden vises det blant annet til en rapport fra Adweek som viser at 92 prosent av dem som er på nett benyter emojis. Av dem som bruker emojis regelmessig er 78 prosent kvinner, mens bare 60 prosent er menn. Størst er bruken blant kvinner i aldersgruppen 26-29 år.

Les også

Disse emojiene bruker vi mest

Applauderer forslaget

Likestillings— og diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm kommenterer forslaget til Google med følgende tekstmelding:

Hanne.jpg

Kan komme i løpet av året

For å velge ut et representativt utvalg yrkesgrupper, har man sett nærmere på både hvilke sektorer som er størst, hvilke som opplever størst vekst og yrker hvor det er et ønske om å rekruttere flere kvinner.

Jeremy Burge som er medlem av Unicorn, sier i en kommentar til The Guardian at forslaget til Google er velskrevet og at hvis det blir godkjent, kan de tretten nye emojiene dukke opp på telefoner i løpet av året, og ikke først når Unicode 10 kommer om 12 til 18 måneder.

Det er i så tilfelle ikke første gang nye emojier som skal gjenspeile samfunnet vårt bedre, blir antatt. Tidligere Unicorn-oppdateringer har gitt oss blant annet emoijier

Les også

i alle hudfarger

og familie-emojis med foreldre av samme kjønn.

Publisert: