Bedre lyd for noen hundrelapper

Vi har testet rimelige øreplugger.

Publisert Publisert

For mange er det rett og slett uhørt å bruke mer enn noen få tiere på øreplugger. Vi kan forsikre deg om at kvalitetsforskjellen er markant bare du går opp til tre-fire hundrelapper.

Da får du også et par øreplugger som gjerne er betydelig bedre enn de som følger med mobilen eller musikkspilleren.

Mange om beinet

Det finnes en mengde mer eller mindre kjente produsenter som tilbyr øreplugger i de rimeligste prisklassene. Kanskje ikke så rart da det er i dette prissegmentet folk flest handler.

Vi har lånt øre til en håndfull modeller, fra hi-fi-kjenningene JBL og Sennheiser til mindre meritterte produsenter som vil ha sin del av et marked i stadig vekst.

For å få best mulig lyd og komfort ut av øreplugger som skal puttes inn i øregangen, er det viktig å bruke tid på å finne de medfølgende gummiputene som passer best til dine ører.

God isolasjon mot omgivelseslyd er essensielt, og særlig for bassgjengivelsen er dette viktig.

Konklusjon

I vår vurdering teller lydkvalitet mest, men vi har også sett på bærekomfort, lydlekkasjer, design og valuta for pengene.

Det svært jevnt i toppen, men den beste kombinasjonen av lyd og komfort er det britiske RHA som leverer.

JBL er nærmest på lydkvalitet, mens Sennheiser leverer den mest komfortable» lyden i og med at de aldri låter skjærende eller hardt.

Uansett er vi imponert over hvor god lyd du faktisk får i denne prisklassen.

RHA MA450i — (Best i test)

Pris: 449

Karakter: 9/10

Mikrofon: Ja, for iOS.

RHA_3-kbUVcb12gK.jpg

Proppene fra Britiske Reid and Heath Acoustics(RHA) er laget i aluminium. Bærekomforten er knallgod, og selv ved intens hoderisting holder de seg der de skal være. Disse kan du definitivt trene med.Lydmessig fremstår de relativt nøkterne, med fin balanse og solid trøkk gjennom hele registeret. Selv om det mangler litt oppløsning og luft i toppen spiller MA450i veldig godt til prisen. Sammen med topp komfort gjør det RHA til vår testvinner.

Les hele testen her

Sennheiser CX300-II Precision

Karakter: 8/10

Pris: 300 kroner

Mikrofon: Nei. Modellen med iOS-mikrofon heter i300.

Sennheiser1-5fRvWKbh8u.jpg

Vår budsjettreferanse CX300-II låter definitivt fortsatt godt. De har en litt flatere frekvensresponskurve enn alle de andre i testen, med litt lettere bass og litt mer avrundede topper.Samtidig er de veldig lettdrevne, og du kan spille veldig høyt uten å bli sliten i ørene. Bærekomforten høy selv om de kan være vanskelige til å få til å sitte i ørene til tider.

Les hele testen her

JBL J22i

Karakter: 8/10

Pris: 449 kroner

Mikrofon: Ja, for iOS.

JBL1-6J2O6tt_UY.jpg

J22i har gjennomgående svært god lyd, med en dyptgående og spretten bass, krisp mellomtone og et luftig lydbilde til prisen. JBL-pluggene har en litt annerledes utforming enn de øvrige i testen, og vi fant dem litt vanskelige å få til å sitte i ørene.De er også hakket mer tungdrevne, og trenger ti til tjue prosent mer volumpådrag for å spille på samme lydnivå. Fjernkontrollen er super, men i tyngste laget til bare å henge og dingle under øret.

Les hele testen her

Nocs NS400 Aluminum8

Pris: 499 kroner

Karakter: 8/10

Mikrofon: Ja. To ulike modeller for iOS/Android.

Nocs-fNSJ5GvCfn.jpg

Lydkvaliteten er gjennomgående god, men heller en aning mot det kalde. Det gir lyden et visst syntetisk preg. De svenske pluggene sitter brukbart i ørene, men tilbehørspakken er tynn med kun tre sett øreputer og ingenting annet.Fjernkontrollen fungerer utmerket uten å tynge ledningen for mye. Nocs er testens beste på lydisolasjon, og det skal veldig mye til før sidemannen på t-banen hører hva du spiller.

Les hele testen her

Grape i110 Bubinga

Pris: 299 kroner

Karakter: 7/10

Mikrofon: Ja, for både iOS/Android.

Grape_1-ebXb6Ri7Cv.jpg

Ørepluggene i Bubinga-tre fra danske Grape er stilrene og veier lite, noe som gjør at de er behagelige å ha på. Bruk av tre begrunnes med ønsket om en ekstra varm og rund lyd.Selv om balansen er god, blir bassen noe ullen og grovkornet, og pluggene klarer ikke å produsere den samme luftigheten og bredden i lydbildet som de beste i testen. Fjernkontrollen har kjipt nok ingen volumkontroll, kun mulighet for å starte og stoppe avspillingen.

Les hele testen her

Publisert