Wil ønsket å fly – og pappa hjalp ham

Beskjeden om at sønnen hadde Downs syndrom, forandret faren som person. – Det hjalp meg til å innse hvor egoistisk jeg var, forteller han.

«WIL CAN FLY»: Dette er ett av pappa Alans favorittbilder i serien «Wil can fly». – Jeg elsker å lure på hva Wil tenkte første gang han så seg i speilet , skriver Alan i bloggen sin.
down11.jpg
down7.jpg
down8.jpg
down4.jpg
down5.jpg
down6.jpg
down10.jpg
down12.jpg
down13.jpg
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

— Jeg var mer opptatt av hvilken negativ virkning dette ville ha på meg og familien min, enn å tenke på hvilken velsignelse han ville være, forteller amerikanske Alan Lawrence

Da legen fortalte at familiens sist ankomne, barn nummer fem, hadde Downs syndrom, var det mange følelser som dukket opp på én gang i pappa Alan Lawrences hode.

— Frykt, forvirring, sinne og følelsen av å være flau overskygget gleden over den nye babyen. Vi visste veldig lite om Downs syndrom, sier han til Babyverden.

Sluttet å tenke stereotypier

I et intervju med NBC News forteller en tydelig beveget Alan at han først ikke ville at folk skulle se bilder av sønnen og vite at han hadde Downs syndrom. Men kona ga ham en vekker da hun sa at de måtte klare å se forbi syndromet, og ta det som kom deres vei. Og foreløpig var han både frisk, lykkelig og nydelig.

HELE FAMILIEN: Alan Lawrence bor i delstaten Utah med kone og fem barn.

Lawrence sier til Babyverden at de fire søsknene var veldig glade for å få Wil i familien, uavhengig av hvilke utfordringer syndromet hans ville kunne medføre. — Det er vanskelig å forklare den gleden Wil bringer til alle som møter ham. Du kan bare ikke la være å smile og føle glede når du er sammen med ham, forteller han.

Med solstrålen Wil (1 1/2 år) i familien, har både store og små lært seg å forstå hvilke ting som er viktige i livet.

— Han har hjulpet oss til å slutte å tenke stereotypier når det kommer til mennesker med spesielle behov, sier Alan.

Les også:

-Jeg fikk Jonas... I går kjente jeg at det var helt greit

Før og etter Emil

- Downs syndrom er en berikelse!

Som om han prøvde å ta av og fly

Helt siden Wil lærte seg å rulle over på magen, har Wil ønsket å fly. Med én gang han lå på magen, tok han armene bakover og begynte å rikke på føttene – som om han prøvde å ta av og fly. En dag bestemte jeg meg for å gjøre drømmene hans til virkelighet, forteller fembarnsfaren.

Alan er designer og fotograf, og resultatet er bildeserien «Wil can fly», som har gått viralt i USA. I innslaget fra NBCNews forteller Alan hvordan han får til de utrolige bildene: Han holder sønnen selv, og fjerner seg selv i Photoshop etterpå.

- Mennesker med Downs har mye å bidra med

SOM FOR FØRSTE GANG: På bloggen sin skriver Lawrence at dette også er ett av favorittbildene hans. «Vi gjorde oss klare til å ta bilde av Wil mens han fløy og jeg jogget sammen med ham, da Nikki tok dette bildet for å være sikker på at kameraet hadde riktig fokus. Jeg husker dette øyeblikket veldig godt. Det var ett av de øyeblikkene hvor du ser inn i øynene til barnet ditt, og ser det som om det igjen skulle være for første gang.»

— Vi håper dette prosjektet kan hjelpe folk til å legge vekk den stereotype oppfatningen de har av mennesker med Downs syndrom. Wil er ingen byrde for vår familie. Vi har møtt så mange fantastiske mennesker med Downs, og vi vet at de har så mye å bidra med, sier han.Responsen familien har fått på bildene har vært overveldende positiv.

— Vi får meldinger fra mennesker i hele verden som forteller hvordan noen med Downs syndrom har gjort livene deres rikere, sier Alan.

Ser lyst på fremtiden

Fremtiden ser Alan og resten av familien veldig positivt på.

— Selv om Wil fremdeles er veldig liten, vet vi at han vil kunne gjøre det han bestemmer seg for, sier han.

Les også:

Får erstatning for barn med Downs

Foreldres engstelse smitter over på barna

Følg Alan og Wil på thatdadblog.com, Instagram, Facebook og YouTube.

Artikkelen er skrevet av Babyverden.

Publisert: