Er Pokémon Go-hypen i ferd med å avta?

Tall fra teleselskapene kan tyde på det.

tb446c1a_doc6r5qp2ms4woegc1s4zt.jpg
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Er du lei av Pokémon Go? Svar i vår avstemning nederst i saken!

Du skal ha oppholdt deg langt unna allfarvei og basestasjoner om du ikke har fått med deg Pokémon Go-feberen som har herjet i Norge og store deler av verden siden i sommer.

Pokémon-jegere i alle aldre har invadert parker og gater til glede for folkehelsen og irritasjon for dem som har hatt ivrige spillere rundt

Les også

husveggene

. Selv holdt jeg på å bli påkjørt av en Pokémon-spillende bilist som åpenbart var mer opptatt av å fange Dragonite enn å følge med i trafikken.

Men hvor lenge klarer Pokémon Go-produsent Niantic å holde interessen oppe for Bulbasaur, Squirtle og co., er folk i ferd med å gå lei, eller går vi enn Pokémon Go-høst i møte?

Vi ba Telenor og Telia om å ta en titt på Pokémon Go-trafikken i sine mobilnett. En effektiv måte å ta tempen på nordmenns spillfeber.

Les også

Huseier lei av pokémonjegere - saksøker spillprodusenten

Gradvis nedgang

— I slutten av juli var det i snitt 205.000 personer med Telia-abonnement som spilte Pokémon Go daglig. Gradvis har antallet spiller gått nedover, og de siste dataene våre viser at det var rundt 180.000 spillere daglig, sier kommunikasjonsrådgiver i Telia, Kristian K. Fredheim, som understreker at tallene Telia henter ut alltid er anonymiserte og aggregerte tall, og ikke på personnivå.

Han tror nedgangen man så de to første ukene i august kan ha flere årsaker.

— Det kan skyldes at folk har mindre fritid enn tidligere i sommer, eller at de rett og slett begynner å gå lei. En annen mulig forklaring kan være at mange opplevede å miste spilldata og gikk tilbake til level 0 da de lastet ned spilloppdateringen som kom 31. juli.

Les også

Lenovo skal vise frem mobiler med bøyelige skjermer

Oslo mest stabilt

Ifølge tallene til Telia finner vi den største andelen Pokémon Go-spillere i Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Kristiansand, Fredrikstad og Bærum.

— I Oslo er det definitivt flest spillere og i tillegg den mest stabile spillerbefolkningen. I Oslo holder antallet spillere seg mer stabilt enn i for eksempel Bergen, Stavanger, Fredrikstad og Bærum.

— Det er også interessant å merke seg er at det generelt sett er en nedgang i antallet spillere på søndager på alle plasser i landet. En mulig grunn til dette er at søndager er mindre travle. Kanskje drar man på middagsbesøk til familie. Noen kanskje holder seg inne i hus og slapper av, sier Fredheim.

Han kan fortelle at selv om mange Telia-kunder jakter Pokémon, står spillet for under én prosent av den totale databruken i Telias mobilnett. Gjennomsnittlig bruk på Pokémon Go skal være rundt 5 MB pr. time.

Les også

Telias «fri roaming» er ikke helt fri

Tror ikke det vil avta med det første

Telenor har angivelig ikke tilsvarende data og tall som måler direkte Pokémon Go-trafikk, men kan fortelle om mange Pokemon-relaterte henvendelsene til kundeservice i sommer. Også datatrafikken økte.

— Basert på antall henvendelser og trafikken på våre Facebook- og Twitter-kundekontoer så kan vi trygt si at mange har fått dilla. Og vi tror ikke dette vil avta med det første, kanskje snarere tvert imot. Når folk kom hjem fra ferie vil de kanskje la seg inspirere av venner til å legge ut på Pokémon-jakt, sier kommunikasjonsdirektør i Telenor, Anders Krokan.

Myte eller fakta:

Les også

Må man dra ut laderen etter bruk?

Les også

Eksperter ser slutten for kabel-TV

Teknologimagasinet tester vanntette mobiler:

Publisert: