Flere fikk sparken i TV 2 etter seksuell trakassering

TV 2 skal møte medieprofilen Aleksander Schau etter at han lørdag på Twitter gikk hardt ut mot en rekke tilfeller av seksuell trakassering i medie- og kulturbransjen.

Publisert: Publisert:

GÅR HARDT UT: Medieprofil Aleksander Schau går hardt ut mot en rekke tilfeller av seksuell trakassering, ikke minst i TV 2. Schau har arbeidet i både TV 2 og NRK. Foto: Paul S. Amundsen

  • Olga Stokke
  • Anders Veberg

«Vi vet hvem du er, du som stakk hendene ned i buksa på en kvinnelig kollega».

Det er en av hendelsene som Aleksander Schau omtaler på Twitter lørdag. Der tar Schau, som har arbeidet både i TV 2 og NRK, et kraftig oppgjør med seksuell trakassering i medie- og kulturbransjen, skriver Aftenposten.

Sarah Willand, organisasjons- og kommunikasjonsdirektør i TV 2, kjenner til flere av tilfellene som Aleksander Schau har vist til i sin Twitter-tråd.

Overfor NRK bekrefter Willand at fem tilfeller som Schau nevner, «har foregått her i TV 2.»

– Alle har endt med oppsigelse eller avslutning av kontrakt, unntatt én hendelse som har endt med en kraftig advarsel, sier hun.

BEKREFTER: Sarah Willand, organisasjons- og kommunikasjonsdirektør i TV 2, bekrefter at flere tilfeller av seksuell trakassering har skjedd i TV 2. Foto: Emil Weatherhead Breistein/ NTB scanpix

TV 2 enig med Schau

TV2.no skriver at de var i kontakt med Schau lørdag, men at han ikke ønsket å la seg intervjue. I en SMS til TV 2 har han skrevet at «flesteparten av historiene har kommet fra TV 2».

– I en av sakene tok det for lang tid, men det endte også med at arbeidsforholdet opphørte, sier Sarah Willand til TV 2.

– Sterkt moralsk kompass

– Jeg støtter Aleksander veldig. Det er veldig viktig at han har tatt opp dette, sier Desta Marie Beeder til Aftenposten.

Beeder som er personlig venn av Aleksander Schau, har tidligere arbeidet i TV 2.

På Instagram har hun omtalt Schaus som «min venn og helt».

– Jeg har ikke opplevd seksuell trakassering selv, men jeg støtter Aleksanders oppgjør ikke bare fordi han en er en god venn men fordi det han gjør er så viktig.

– Hvorfor tror du akkurat han har tatt dette oppgjøret?

– Jeg kjenner Aleksander som en person med et sterkt moralsk kompass. Han er en spesiell person på en god måte, sier Beeder.

Willand presiserer at TV 2 nå vil til bunns i sakene.

– Det siste vi vil er å feie dette under teppet, sier hun.

– Vi er enig med Schau i at det han beskriver er totalt uakseptabelt. Han skal ha ros for å ta et oppgjør på vegne av alle dem som har opplevd seksuell trakassering, sier hun.

Hun presiserer at TV 2 skal forholde seg til lover og regler i arbeidslivet.

Aftenposten har ikke lykkes med å komme i kontakt med TV 2s Sarah Willand.

Publisert: