NRK: Ropstad hadde dialog med Høyre om abortutspill

KrF-nestleder Kjell Ingolf Ropstad hadde dialog med Høyre – og ikke Knut Arild Hareide – før han utfordret statsministeren om abort, ifølge NRK.

Publisert Publisert

DIALOG: KrF-nestleder Kjell Ingolf Ropstad (til venstre) hadde dialog med Høyre – og ikke Knut Arild Hareide – før han utfordret statsministeren om abort, ifølge NRK. 2. nestleder Kjell Ingolf Ropstad (t.v. i baksetet på bilen) og KrF-leder Knut Arild Hareide (leter i vesken i bagasjerommet) etter det utvidede fylkesstyremøtet i Buskerud KrF på Sole hotell ved Norefjell mandag. Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB scanpix

  • NTB
  1. Leserne mener
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Statsminister Erna Solbergs utspill i VG om at hun er åpen for å endre abortloven vakte begeistring på KrFs høyrefløy sist torsdag. Uttalelsene kom som et svar på en utfordring fra Ropstad tidligere samme dag.

Flere som gikk på talerstolen under årsmøtet i Rogaland KrF i helgen, brukte saken til å støtte opp under sitt syn om at partiet burde gå inn i regjeringen Solberg.

NRK melder at Ropstad hadde dialog med Høyres kommunikasjonsavdeling om abortutspillet, før han valgte å utfordre statsministeren og Ap-lederen i VG.

Ropstad bekrefter at Høyres pressesjef Peder Egseth foreslo at han skulle ha et utspill om abort.

– Jeg fikk vel et spørsmål fra Egseth om dette var en sak jeg hadde planlagt å kjøre utspill på, og han fortalte at bioteknologi og tvillingabort var saker de hadde sett på og jobbet mye med i Høyres kommunikasjonsavdeling, og at han ikke ble overrasket over om KrF løftet det som tema, sier nestlederen.

Flertallet i Rogaland KrF valgte å sende 15 blå delegater og én rød til landsmøtet 2. november, til tross for at en tredel av de fremmøtte på fylkesårsmøtet støttet Hareides ønske om å samarbeide med Ap og Sp.

Delegatfordelingen fra KrFs største fylke kan avgjøre landsmøtet i Hareides disfavør. Det vil innebære at KrF bryter løftet sitt om ikke å gå i regjering med Frp, og at vi får en flertallsregjering bestående av de to partiene samt Høyre og Venstre.

Publisert