Facebook-appen har sugd strøm fra mobilen din de siste ukene

Nå innrømmer Facebook feilen, og sender ut en oppdatert versjon av appen.

OPPDATERT? På tide å oppdatere denne lille rakkeren.
  • Tek.no
  • Torstein Norum Bugge
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Hvis man vil redusere strømforbruket på en smarttelefon, kan det være smart å sjekke strømforbruket per app.

I det siste har flere Iphone— og Ipad-brukere kunnet melde om at Facebook-appen la beslag på uforholdsmessig mye strøm, ifølge nettsidenMedium.

Nå melderEngadgetom at Facebook har lokalisertproblemet, og har sendt uten oppdatering avIos-appen.

- Oppførte seg som et lite barn

Ifølge Facebooks utviklingssjef,Ari Grant, var problemet sammensatt, men bestod i hovedsak av to feil i appens kode:

1. Evigvarende forespørsler: Grantforteller at den første feilen var det han beskriver som en «CPU spin». I all kortfattethet betyr dette at appen sendte mer eller mindre uavbrutte, hyppige forespørsler til telefonens prosessor, uten å egentlig ha noen grunn til det.

Facebook-sjefen sammenligner problemet med å ha et barn i baksetet på bilen, som konstant spør hvor lenge det er igjen til man er framme. Unyttig, altså.

VIDEO: Facebook-videoer var en del av problemet. Når du gikk ut av appen etter å ha sett en video, stanset ikke lydprosessene. Foto: Facebokk/Skjermdump fra YouTube

2. Lydløsbakgrunnsvideo: Den andre feilen lå i hvordan appen håndterte videoer på. Hvis du så en video og deretter forlot appen uten å lukke den, ville den fortsette å kjøre prosessene som holdtlyden på videoen i gang.Grant sammenligner det med å la Spotify kjøre i bakgrunnen – bare uten noen lyd. Han presiserer samtidig at appen ikke foretok seg noe nytt i bakgrunnsmodus, men bare det faktum at den holdtprosessen i gang trakk mye strøm.

Skal løse problemene

Den nye oppdateringen skal visstnok løse disse problemene fullstendig, så du burde se en betydelig nedgang i strømforbruk med ny Facebook-versjon innabords – forutsatt at du bruker Facebook, altså.

Selskapet avkrefterisammemeldingat problemene hadde noe som helst å gjøre med posisjonhistorie-funksjonen i appen, eller noe relatert til posisjon overhodet.

De presiserer også at posisjoneringsfunksjonen er noe du aktivt må skru på,så hvis du ikke har valgt å være med på posisjonslogging vil ikke appen forsøke å finne posisjonen din overhodet i bakgrunngsmodus.

Feilen gjaldt bare Ios-enheter, og Android-enheter og telefoner med andre operativsystem er derfor uberørt.

Har du plassproblemer på Iphonen?

Dette dekselet kan gi deg dobbelt så mye plass

Kan koste deg dyrt:

Publisert: