Apple vil lage elbil

Regner med å ha kommet langt i 2019.

NYTT PRODUKT FOR APPLE: Apples toppsjef Tim Cook trapper opp innsatsen for å utvikle en Apple-bil.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Apple har oppgradert utviklingen av elbil til et «forpliktende prosjekt» («committed project»), skriver avisen Wall Street Journal (WSJ).

Selskapet har jobbet med prosjektet i mer enn et år. Bil-prosjektet har fått kodenavnet Titan , og bemanningen på prosjektet øker nå fra 600 til 1800 ansatte.

Apple har også hentet inn eksperter på førerløse biler, men personer som kjenner prosjektet sier at det ikke ligger inne i Apples planer nå at bilen skal bli førerløs. Søkemotorselaskpet Google jobber intenst med å utvikle en førerløs bil.

Fått med deg denne?

Les også

Snart er det tomt for EL-skilt

Fra telefon til bil

Eksperter som tidligere er brukt til å utvikle Iphone skal nå ta sine kunnskaper om batterier og sensorer over på bil. I tillegg har Apple hyret inn erfarne folk fra den tradisjonelle bilindustrien.

Ifølge WSJ er ett av de store spørsmålene om Apple vil sette selve produksjonen av bilen ut til andre, gitt at utviklingsarbeidet lykkes.

Selve produksjonen av Iphone og Ipad blir satt ut til andre fabrikker etter at har Apple utviklet teknologien og designen. Innen bilproduksjon er egne fabrikker det vanlige, og det blir i så fall noe nytt for Apple.

Mener

Les også

Tesla kan ødelegge for ladbare hybrider

Komme langt til 2019

2019 blir av Apple brukt som «ship date» for prosjektet, men ifølge WSJ er det uklart hva dette nøyaktig betyr. Det trenger ikke bety at bilen skal være klar til kundene da. Det kan også bety at ingeniørene da er kommet frem til hovedelementene i elbilen.

2019 blir uansett sett på som svært om ambisiøst. Etter at en modell er ferdig utviklet må den gjennom en rekke tester for å oppfylle sikkerhetskrav og andre krav amerikanske myndighetene stiller.

Vi anbefaler disse tre:

Les også

Nye Volkwagen Tiguan kommer som ladbar hybrid med solcellepanel i taket

Les også

Denne Porschen blir avgiftsfri

Les også

Nissan Leaf kan kjøre 25 mil uten å lade

Apple-fan? Hva med disse sakene?

Publisert: