Instagram åpner for ammebilder

Den populære bildedelingstjenesten gjør som Facebook.

AMMING BLIR LOV: Instagrams nye retningslinjer sier at «bilder av arr etter brystfjerning (mastektomi) og ammende kvinner er tillatt.»
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Kort tid etter at Facebook åpnet for bilder av ammende småbarnsmødre syv år etter forbudet som ble innført i 2008, skjer tilsvarende oppmykning på bildedelingstjenesten Instagram, skriver Aftonbladet.

Kanskje ikke så veldig overraskende den tid Instagram eies av Facebook.

I praksis betyr det nye og ikke fult så konservative sensurregimet at bilder av ammende mødre slippes igjennom. Men der går også grensen for tillatt nakenhet.

I de nye retningslinjene skriver Instagram med sine drøyt 300 millioner brukere at «Vi vet at folk av og til har lyst til å dele kunstneriske eller kreative bilder som viser nakenhet, men av en rekke grunner tillater vi ikke nakenhet på Instagram. Dette omfatter bilder, videoer og en del digitalt opprettet innhold som viser seksuell omgang, kjønnsorganer og nærbilder av helt nakne rumpeballer».

Om kvinnebryster er det følgende som nå gjelder:

«Visse bilder av kvinnelige brystvorter omfattes også av forbudet, men bilder av arr etter brystfjerning (mastektomi) og ammende kvinner er tillatt.»

Les også:

Publisert: