Telia kåret til Norges beste mobilnett

Stor test avslører rekordsmå forskjeller på mobilnettene.

REKORDJEVNT: Tek.no har brukt "Ookla Speedtest" når hastighetene i mobilnette skulle måles.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Mobiloperatørene sparer ikke på reklamekruttet når de forteller om mobilnettenes fortreffelighet, og det mangler angivelig hverken på investeringsvilje, basestasjoner, eller dekning.

Men ikke alle operatørene kan ha det beste nettet. Tek.no har derfor gjennomført en stor og landsomfattende dekningstest.

— Testen omfatter 350 målepunkter hvor vi har gjort tre målinger av hver av de to landsdekkende operatørene, til sammen cirka 2000 målinger, forklarer Kurt Lekanger journalist og testansvarlig i Tek.no til oss.

Sist Tek gjorde tilsvarende dekingstest i 2014, var Telenor suverent best. Har Telia klart å ta innpå siden sist?

Les også

Enorme prisforskjeller på mobile datapakker i Norden

Telia best

Ja, er det enkle svaret. Testresultatene viser nemlig at Telia går til topps.

— Det har skjedd utrolig mye siden sist test, og nå er det 4G-dekning i store deler av landet. Testen viser at det er veldig jevnt og for forbrukerne betyr det at det ikke lenger spiller noen stor rolle hvilken operatør de har, sier Lekanger.

I beregningen av testresultatene har Tek.no lagt vekt på antall målinger som har vist over 15 Mbit/s. En hastighet som gir en god brukeropplevelse.

Mens 79,8 prosent av Telenor-målingene hadde 15 Mbit/s eller mer, oppnådde hele 87,5 prosent av Telia-målingene det samme hastighetskravet.

Telia hadde også færrest dårlige målinger, det vil si hastigheter under 5 Mbit/s, nærmere bestemt 3,6 prosent mot Telenors åtte prosent.

Høyest gjennomsnittshastigheten for hele landet hadde derimot Telenor med 70,2 Mbit/s, mens Telia klokket inn på 62,1 Mbit/s.

Mer om testen og resultater for de ulike delene av landet kan du lese på Tek.no.

Les også

BBC går i strupen på Netflix med «Britflix»

— Litt overrasket

HEDER OG ÆRE: Telia-sjef Abraham Foss og dekningsdirektør Tommy Johansen mottok et bevis på testseieren fra Teks Kurt Lekanger og Niklas Plikk under en telekomkonferanse Tek.no arrangerer i Strømstad.

Telias dekningsdirektør Tommy Johansen var ikke uventet fornøyd, og mener testresultat viser den formidable utbyggingsjobben Telia har gjort de to siste årene. — Testen viser at vi i Norge har to gode mobilnett. Nå blir jobben å sikre brukerne fortsatt gode brukeropplevelser, sier Johansen.

Dekningsdirektør i Telenor, Bjørn Amundsen, som spådde at det ville bli mye jevnere denne gangen, innrømmer likevel at han er litt overrasket over at Telia stakk av med seieren.

— Vi vet at Telia har bedre dekning enn oss noen steder der vi fortsatt ikke er ferdig utbyd, samtidig viser også testen at vi begge har godt utbygde nett å tilby kundene våre, sier Amundsen.

Mer stoff for deg som er interessert i teknologi:

Les også

Nå kan du sjekke Netflix-hastigheten din

Les også

Hevder Game of Thrones påvirker amerikanske pornovaner

Norge er ikke blant de ti raskeste 4G-landene i verden

Teknologimagasinet: — Android er bedre enn Iphone

Publisert: