Nå kommer bilene som vet når lyset blir grønt

Lei av å vente på at trafikklyset skal skifte fra rødt til grønt? Nå lanseres de første bilene som kan telle ned for deg.

Nå kan bilen telle ned hvor mange sekunder det er igjen før lyset blir grønt.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

«Kjøretøy-til-infrastruktur», eller V2I-teknologien er her, og den kan blant annet gjøre det litt enklere å være utålmodig sjåfør i trafikerte lyskryss.

Det er tyske Audi som nå er de første til å ta i bruk teknologien, skriverForbes. Lanseringen starter med utvalgte bilmodeller i USA fra 2017. Det nye systemet kommuniserer med trafikklysene, og når bilen stopper, vil tiden som gjenstår før lyset skifter til grønt vises på et display i bilen, forklarer Audi selv.

Kunne du tenke deg det?

Les også

Én av tre ønsker samkjøring

Bedre trafikkflyt

Denne typen programvare kan etterhvert brukes til å koble biler og trafikksystemer på samme system. Dermed er veien enda kortere til en bytrafikk der de fleste bilene er selvkjørende.

– I fremtiden kan vi se for oss denne teknologien innebygd i bilenes navigasjon, start/stopp-funksjoner og kan til og med brukes til å forbedre trafikkflyten i kommuner, sier sjefen for «connected vehicles» i Audi, Pom Malhotra, i enpressemelding.

Bilprodusentene konkurrerer nå om å integrere den nye teknologien, som kan gjøre trafikkflyten både sikrere og mer effektiv.

Les også

Tester selvkjørende lastebiler

Les også

Teknologibombe: Mercedes tar en Audi med sin nye E-klasse

Kan gi bedre luftkvalitet

Trafikklysfunksjonen kan også være positiv for luftkvaliteten i byene, ettersom bilene kan slå av og på motoren helt presist, ettersom de vet hvor lenge de må vente i lyskrysset, påpekerWashington Post.

Det er kun biler om er bygget etter 1. juni 2016 som har den nye teknolgien. Bilprodusenten har ennå ikke avslørt i hvilke byer systemet starter opp først.

Publisert: