Jensen dro fra Solberg-møte etter en knapp time

Frp-leder Siv Jensen var mandag formiddag på Statsministerens kontor i en knapp time for å møte Erna Solberg (H) før Frps krisemøte.

Publisert Publisert

UT: Finansminister Siv Jensen og statsminister Erna Solberg holdt møte på Statsministerens kontor i Oslo mandag formiddag. Her forlater Jensen møtet. Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB scanpix

  • NTB

Jensen ankom Statsministerens kontor ved Akershus festning ved 10.20-tiden mandag formiddag, og hun forlot stedet en kort time seinere.

Det er fra før kjent at Frps landsstyremøte er innkalt til et ekstraordinært møte pr. telefon etter klokken 12.

Frp har lagt frem en kravliste til Erna Solberg, opplyser Christian Tybring-Gjedde til NTB.

MØTE: Stor interesse for møtet på Statsministerens kontor mandag formiddag. Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB scanpix

Ropstad og Grande ankom SMK da Jensen dro

Venstre-leder Trine Skei Grande og KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad ankom SMK kort tid etter at Frp-leder Siv Jensen hadde dratt.

Frp-leder Siv Jensen var mandag formiddag på Statsministerens kontor i en knapp time for å møte Erna Solberg (H) før Frps krisemøte.

Jensen ankom Statsministerens kontor ved Akershus festning ved 10.20-tiden mandag formiddag, og hun forlot stedet en kort time seinere. Kort tid etter ankom Grande og Ropstad SMK.

Det er fra før kjent at Frps landsstyremøte er innkalt til et ekstraordinært møte pr. telefon etter klokken 12.

KrF-topp: – Mindretallsregjering vil gi oss utfordringer

KrF som Venstre frykter for sine hjertesaker dersom Frp går ut av regjering.

– En regjering uten Frp vil gjøre det vanskeligere for KrF å få gjennom sine saker, fastslår fylkesleder Oddny Helen Turøy i Rogaland KrF overfor Dagen.

Hun peker på bioteknologi som et eksempel på et felt hvor det kan være vanskeligere for KrF å få gjennomslag når de ikke kan forhandle seg frem til et flertall i regjering. En av KrFs store seire i Granavolden-plattformen var vetorett i saker som gjelder bioteknologi.

Også Venstre er bekymret for at partiet kan miste flere av sine seire i regjeringsplattformen, medgir Venstre-leder Trine Skei Grande overfor NTB. Unge Venstre-leder Sondre Hansmark har uttalt til Dagbladet at han frykter at blant annet rusreformen kan ryke.

Selv om Frp skulle gå ut av regjering, regner man i KrF med at partiet vil være en del av regjeringens parlamentariske grunnlag i Stortinget. Samtidig er man spent på hvor godt samarbeidsklimaet vil være. Hvis Frp går ut med høyt støynivå, kan det få konsekvenser for hvordan man jobber fremover på Stortinget, sier en sentralt plassert kilde til Dagen.

Ifølge avisen skal sentrale kilder ha opplyst at KrF mandag morgen ikke har begynt på noen slagplan i tilfelle Frp faktisk trekker sine syv statsråder ut av regjering. Samtidig har KrF-nestleder og statsråd Olaug Bollestad avlyst en statsrådsreise til Malawi. Det begrunnes med at hun ønsker å være til stede på sentralstyremøtet i forkant av KrFs landskonferanse nå til helgen.

Publisert