Staten anker heimevernssak om feriepenger til Høyesterett

Staten anker dommen fra lagmannsretten som gir heimevernssoldater rett til feriepenger, til Høyesterett.

Publisert Publisert

Har heimevernssoldater krav på feriepenger? Nå skal Høyesterett avgjøre spørsmålet. Foto: Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

  • NTB

Forsvaret er redd for de økonomiske konsekvensene hvis soldatene i de frivillige styrkene skal få feriepenger, skriver Fædrelandsvennen.

«Lagmannsrettens dom innebærer at innsatsstyrken enten ikke kan opprettholdes i sin nåværende form, eller at det må gjennomføres lovendringer» heter det i anken.

– Årsaken til at staten anker saken, er særlig behovet for en prinsipiell avklaring av dagens rettstilstand, sier seniorrådgiver Lisa Nordøen i Forsvarsdepartementet.

Det var i desember i fjor at en heimevernssoldat som måtte betale skatt, men ikke fikk feriepenger, vant mot staten i Frostating lagmannsrett. Staten mente at innsatsen er å anse som militærtjeneste, ikke som arbeidsforhold, men fikk altså ikke medhold i retten.

Saken kan føre til gigantregning for Forsvaret, som kan ende med å måtte punge ut med mellom 300 og 400 millioner kroner til sammen til tusenvis av andre berørte soldater.

Publisert