Måling: Hareide har økt støtte blant folket

Til tross for tap i eget parti, er KrF-leder Knut Arild Hareide blitt mer populær blant folket, ifølge ny måling.

Knut Arild Hareide (KrF) har økt støtte blant landets velgere, viser Dagbladets måling. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

NTB

41 prosent mener Knut Arild Hareide gjør en god jobb som leder for Kristelig Folkeparti, noe som er 10 prosentpoeng økning fra august, skriver Dagbladet.

Blant KrF-velgere mener 81 prosent at han gjør en god jobb. Førsteamanuensis Svein Erik Tuastad ved Universitetet i Stavanger sier det er et høyt tall for KrF.

– Han har tapt alt, samtidig får han veldig gode tilbakemeldinger fra velgerne, det er paradoksalt, sier Tuastad.

Førsteamanuensen viser til at Hareide tapte kampen i KrF om å starte regjeringsforhandler med Arbeiderpartiet og Senterpartiet. Hareide går trolig snart av som partileder, dersom KrF-nestleder Kjell Ingolf Ropstad blir enig med Venstre, Høyre og Frp i regjeringsforhandlingene.

De to partilederne som gjør det bedre enn Hareide i Dagbladets måling, er statsminister og Høyre-leder Erna Solberg og Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum. 56 prosent av de spurte mener Solberg gjør en god jobb, og 50 prosent av de spurte gir Slagsvold Vedum toppkarakter.

917 stemmeberettigede i et landsrepresentativt utvalg av befolkningen ble spurt. Det kommer ikke frem hvem som utførte målingen på vegne av Dagbladet.