VG: PST sikret bevis med hemmelig kamera

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) installerte overvåkingskamera i nabolaget til justisminister Tor Mikkel Wara (Frp), skriver VG.

Publisert Publisert

BESLAG: Politiet bærer ut beslag fra boligen til justisminister Tor Mikkel Wara på Røa i Oslo. Laila Anita Bertheussen er siktet for å ha tent på parets bil natt til 10. mars for å vekke mistanke om at en straffbar handling er begått, uten at den er det. Hun ble pågrepet av PST torsdag. Foto: Heiko Junge, NTB scanpix

  • NTB

Oppdatering: Etter at denne saken ble publisert, har VG erkjent feil i saken og blitt felt på to punkter i Pressens Faglige Utvalg (PFU). Les mer her.


Det aktuelle kameraet var ukjent for både Wara og samboeren, men det har gitt etterforskerne et oversiktsbilde langs en akse ved samboerparets bolig i Oslo, får VG opplyst.

Ifølge VGs opplysninger er innholdet på videoopptaket en av flere viktige faktorer som danner grunnlaget for mistanken mot Waras samboer, Laila Anita Bertheussen.

Les også

Frp-lederen er i løpende kontakt med folk rundt Wara

Bertheussens forsvarer, advokat John Christian Elden, sier han har registrert påstandene i VG.

– Jeg leser påstanden i VG. Det er ikke påstått fra PST og vedrører uansett ikke mistanken mot henne, sier han i en SMS til NTB.

PST har ikke besvart NTBs henvendelser i saken.

Ifølge Aftenposten ble PST og Riksadvokaten enige om hvordan de skulle informere politisk ledelse om saken allerede dagen før pågripelsen av Bertheussen.

Under møtet onsdag denne uken ble det drøftet «hvorledes – og på hvilket tidspunkt – informasjon om siktelsen skulle gis til departementsråden i Justisdepartementet», skriver riksadvokat Tor-Aksel Busch i en e-post til avisen.

Publisert