- Advokat siktet for å ha smuglet narkotika inn i Bergen fengsel

Politiet har utvidet siktelsen mot advokat Amir Mirmotahari (39). Han er nå siktet for grov korrupsjon fordi han skal ha belønnet en fengselsansatt for tjenester han gjorde, melder VG.

Publisert: Publisert:

SIKTET: Politiet har utvidet siktelsen mot advokat Amir Mirmotahari (39). Foto: Erlend Aas / Scanpix

— Siktelsen er utvidet til å gjelde grov korrupsjon knyttet til en ansatt i Kriminalomsorgen, en mann i fengselsvesenet, sier politiadvokat Andreas Strand i Oslo politidistrikt til VG.

Strand vil ikke si i hvilket fengsel mannen jobber i, eller hva han skal ha mottatt av fordeler fra advokaten.

— Vi anser korrupsjonen som grov siden den ansatte jobber i fengselsvesenet, men det er også andre ting knyttet opp til dette som danner grunnlaget for utvidelsen av siktelsen, men dette kan jeg ikke gå inn på, sier Strand.

- Siktet for å smugle hasj til innsatte

BA skriver at advokaten også er siktet for å ha smuglet hasj inn til fanger i Bergenfengsel og Halden fengsel.

— Vi ble kjent med dette på forsommerenfør vedkommende advokat ble pågrepet. Vi anmeldte ham for to ulikeforhold, sier Kennet Johansen, assisterende fengselsleder i Bergenfengsel til BA.

Les også:

Les også

- Advokat siktet for å ha smuglet narkotika til fanger

Onsdag ble Mirmotahari fremstilt for varetektsfengsling i ytterligere fire uker i Follo tingrett.

Bestilte kidnapping av voldtektsoffer

39-åringen ble først fengslet av tingretten 17. juni, basert på opplysninger fra VG om at advokaten hadde bestilt kidnapping av en kvinne for å holde henne borte fra en rettssak mot en klient.

Han ble også siktet for å ha motarbeidet rettsvesenet. Borgarting lagmannsrett fant derimot ikke bevisene holdbare og løslot advokaten.

Han ble imidlertid pågrepet på nytt og siktet for innføring av narkotika til innsatte i fengsler i Norge og for motarbeidelse av rettsvesenet.

Publisert: