Ap-politikere mener Giske må gå

Flere Ap-kvinner mener nestleder Trond Giske bør trekke seg etter innrømmelsene om upassende oppførsel.

Publisert Publisert

Flere Ap-kvinner mener Trond Giske må gå av som nestleder. Foto: NTB scanpix

  • NTB

Blant dem er Line Oma, som leder Bydelsutvalget i Gamle Oslo, og Kristin Bergersen, tidligere statssekretær i Justisdepartementet og tidligere leder for Aps homonettverk.

– Ta fikenbladet fra munnen. Jeg er drittlei av byråkratisk pjatt, preik om maktkamper og fløyer. Dette handler om det som burde vært sagt for lenge siden: Ap kan ikke ha en nestleder eller fremtidig partileder som tenker med feil hode, skriver Oma i et innlegg på Facebook, ifølge Dagens Næringsliv.

Oma vil ikke kommentere uttalelsen og framholder overfor DN at hun bare snakker på vegne av seg selv.

Bergersen mener det for lenge har vært en ukultur i Arbeiderpartiet.

– Hvordan endre den kulturen når den største eksponenten er nestleder i partiet? Jeg tror ikke det er mulig, skriver hun på sin Facebook-side, ifølge Dagbladet.

NTB forsøkte fredag å komme i kontakt med Giske, uten å lykkes.

Også Giskes tidligere statssekretær Randi Øverland, som har 40 års fartstid i Ap, tror det kan bli vanskelig for Giske å bli sittende som nestleder.

– Det vil ikke bli ro i partiet, sier Øverland, som nå er gruppeleder for Ap i Vest-Agder fylkesting, til Fædrelandsvennen.

Hun mener oppførselen til Giske er både skuffende og trist.

– Voksne folk vet alltid når de overskrider en grense, og folk i maktposisjoner må være ekstra påpasselige. Det som har kommet fram nå, er helt uforenlig med verdier Arbeiderpartiet står for, sier Øverland.

Publisert