Prinsesse Märtha skilles

Prinsessen og ektemannen Ari Behn går hver til sitt etter 14 års ekteskap, opplyser Kongehuset. — Jeg så ikke dette komme, sier kongehusekspert Kjell Arne Totland.

Publisert:

SKILLES: Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn skal skilles etter 14 års ekteskap. Det melder NTB fredag. Foto: Scanpix

FORLOVET: Paret forlovet seg i desember 2001. Foto: JAN M LILLEBØ

GIFT: Prinsesse Martha Louise og Ari Behn ble viet i Nidarosdomen i Trondheim 24. mai i 2002. Her det første kysset som nygifte utenfor kirken. Foto: Foto: Lise Åserud / SCANPIX / POOL

ROMANTIKK: Prinsessen og Ari Behn på vei til kveldens konsert i Olavshallen etter prinsessebryllupet. Foto: JAN M LILLEBØ

  1. BRYLLUP: Prinsessen og Ari Behn i bryllupet til kronprins Willem-Alexander og prinsesse Maxima i Amsterdam, Nederland. De ble gift 2. februar 2002, samme år som Märtha Louise og Ari Behn. Foto: Lise Åserud / SCANPIX

  2. DEN GANG: Prinsessen og forloveden Ari Behn ankommer Palasset i Amsterdam til det nederlanske brudeparet, februar 2002. Foto: Scanpix

  • NTB
  • Elise Løvereide

— Livet går ikke på skinner. Det har både Ari og jeg erfart. Men aller tydeligst blir det nå, når livet har gjort noen krumspring vi aldri hadde sett for oss. I disse dager går nemlig vi to fra hverandre. Vi avslutter ekteskapet, men forblir sammen i foreldreskapet, sier prinsessen i pressemeldingen fra Slottet fredag.

Foreldrene vil ha delt omsorg for sine tre barn, opplyser Kongehuset på sine hjemmesider.

Sammen har de barna Maud Angelica Behn, født 29. april 2003, Leah Isadora Behn, født 8. april 2005, og Emma Tallulah Behn, født 29. september 2008. Barna vil fortsette på sine skoler.

Les også:

Les også

«Märtha Louise bløffer omåpenhet for å selge en bok,og NRK stiller velvillig opp»

Ari Behn flytter

Prinsessen blir boende i Lommedalen. Prinsessen beholder også familieeiendommen på Hankø, da begge eiendommene er hennes særeie.

Ari Behn vil bosette seg i barnas nærområde.

— Vi ber om og håper at vi får ro i denne sårbare prosessen. Barna trenger tid til å fordøye, sørge og finne nytt fotfeste - hver og en for seg. Vi er bare mennesker vi óg, sier prinsessen, og fortsetter:

— Det er usigelig trist for oss begge å oppdage at veien videre ikke går sammen på den måten den pleide. Vi har som så mange andre vokst fra hverandre - til steder vi ikke lenger møtes som vi gjorde før.

Prinsessen forteller videre at de har forsøkt å holde liv i ekteskapet over lang tid, men at det nå ikke er mer de kan gjøre.

Les også:

Les også

- Det er nå det begynner!

Kongeparet: — Vi er glade i Ari

-Det er mange som berøres når et ekteskap går i oppløsning, sier Deres Majesteter Kongen og Dronningen.

— Det er vondt og trist – også for oss som står rundt. Vi er glade i Ari og er takknemlige for alt vi som familie har opplevd sammen. Vi vil ha et godt forhold til Ari også i fremtiden.

Prinsesse Märtha Louise er nummer fire i arverekken til den norske tronen. De to giftet seg 24. mai 2002 i Nidarosdomen.

Kongehusets kommunikasjonssjef, Marianne Hagen, ønsker ikke å gi ytterligere kommentarer, og viser til pressemeldingen.

Prinsessen har ifølgekongehusets programingen offisielle oppdrag i ukene som kommer, skriver Dagbladet.

Les også:

Les også

- Helt fantastisk

Kongehusekspert: — Så ikke dette komme

KONGEBESØK: Hoffreporter og kongeekspert, Kjell Arne Totland, var til stede da kongefamilien ankom Bergen på deres signingstur 25. juni. Til venstre TV2-reporter Ole Enes Ebbesen. Foto: Ørjan Deisz

Kongehusekspert og hoffreporter Kjell Arne Totland så ikke skilsmissen komme. — Det var en veldig trist og ganske uventet melding fra Slottet i kveld, skriver han til BT via mail fredag.

— Selv om jeg må innrømme at jeg stusset litt da hele kongefamilien 23. juni var samlet i Trondheim i anledning signingsjubileet – og Ari uteble fra den offisielle familiefotograferingen og den etterfølgende hagefesten. Men i ettertid kan jo dette nå tolkes annerledes, sier Totland, som ønsker begge to alt godt framover.

Selv om Totland synes skilsmissen er en trist sak, tror han ikke det vil få noen følger for kongehuset som sådan.

— Märtha og Ari har ingen konstitusjonell rolle, så det får ingen betydning for kongehuset, sier han.

Les også om kongefamiliens besøk til Bergen 25. juni:

Publisert: