Unge bilister vil ha intelligente biler

Milleniumsgenerasjonen ønsker mer av bilene sine enn bare å komme seg fra A til B. De vil ha tilkoblede biler – som er billige.

TEKNOLOGI: Milleniumsgenerasjonen vil ha intelligente biler, men er skeptisk til helt selvkjørende biler. Foto: Creative Commons
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

En billig bil som kan holde tritt med de siste teknologiske løsningene, er den neste store utfordringen for bilindustrien. Det mener 55,7 prosent av de fleste fra millieniumsgenerasjonen, ifølge en undersøkelse utført av ThinkYoung.

Stor oversikt:

Les også

Disse bilene er sikrest

Hestekrefter mindre viktig

Det kan se ut som hestekrefter, antall sylindre og kjøreegenskaper blir mindre viktig fremover. For det fremtidens bilkjøpere ønsker seg, er trafikksikre biler.

Ett av hovedfunnene i undersøkelsen er nemlig at de teknologiske løsningene på fremtidens biler må forbedre trafikksikkerheten.

Nesten halvparten av de spurte i undersøkelsen svarte at intelligente sikkerhetsfunksjoner var det de ønsket aller mest i en moderne bil i 2025, mens 39 prosent var opptatt av at kjøretøyene kommuniserer med andre biler for å kunne forutsi plutselige endringer og tilpasse seg dem.

Men

Les også

Jaguar frykter Tesla-ulykke

Kritiske til selvkjør

Selv om unge bilister er opptatt av teknologi, er mange av dem kritiske til autonome biler.

Bare 22,3 prosent ønsker at bilen skal være fullstendig autonom – slik at den kan kjøre helt på egenhånd.

Årsaken er at mange frykter at systemene ikke skal fungere godt nok. I tillegg er mange kritiske til sikkerheten og til personvern. En stor del frykter også at teknologien blir kostbar, noe som øker prisen på bilene.

I undersøkelsen er det intervjuet mer enn 2500 universitetsstudenter i alderen 18 til 30 år fra 12 land. Hoveddelen av de spurte studerte realfag, teknologi, ingeniørfag, matematikk og kunst og design.

Mer om autonome biler:

Publisert: