Test av seks billige droner

For under 500 kroner kan du få en kameradrone.

TØFF KAMP: 6 droner settes på testbenken. Hvilke kommer seirende ut?
 • Tek.no
 • Torstein Norum Bugge
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Dronebølgen er i ferd med å skylle over landet. Entusiaster utstyrer dronene med kameraer og lager spektakulære videoer, eiendomsmeglere bruker dem til å ta bilder av hus og eiendommer og nettbutikker drømmer om å bruke dem for å levere varer til folk.

Men droner kan også være masse moro, og du trenger slettes ikke værerakettforsker for å fly en. Ogkanskje viktigst av alt: en drone trenger ikke å koste mange hundrelappene.

Tek.no har sett nærmere på seks rimelige dronerdu kan kjøpe i norske butikker i dag. Hvilke droner gir deg mest for pengene, og hvilke bør du holde deg unna?

Dette er de konkurrerende dronene:

De tre førstedronene er nokså små og passer best til innebruk, mens de tre siste er større og klarer seg bedre utendørs. Testens to dyreste droner skiller seg ut ved at de erutstyrt med kamera.

De seks dronene er med andre ord rett så forskjellige, både i form, størrelse og funksjonalitet.

Se video nederst i saken.

Les også

Her er Amazons nye pakkedrone

Må tåle en støyt

Uansett hva du skal bruke dronen til, bør du velge en solid og godt bygget modell som tåler å bli herjet litt med. For det kommer den til å bli.

Med det kan vi med en gang utelukke minst én kandidat. 2Fast2Fun sin bittelille Color Quad XS ble nemlig ødelagt i løpet av testen, og det i løpet av relativt kort tid.

droneihandfdsa.jpg

Dronen bør ikke bare tåle en støyt, det er også viktig at dronen er lett å styre. Spesielt de store dronene har behov for å kunne manøvreres utendørs i litt vind. I tillegg er det utelukkende positivt om dronen har mange morsomme og/eller nyttige funksjoner – så lenge de faktisk fungerer.

En ting samtlige av de store droneneskal ha ros for, er at de benytter samme batteristandard og har utskiftbare batterier. Det er kjærkommenti mange situasjoner.

Så bra flyr de: Se video av dronetesten

Best i test

Det er spesielt to droner som utmerker seg positivt. Helt til topps går Hubsan X4 HD, mens Hábrók Nano Quadcopter får Teks anbefaling.

Alle testene kan du lese her med videor og det hele:

Hubsan X4HD

 • Størrelse: 14,5 x 14,5 x 3,2 centimeter
 • Rekkevidde : 100 meter
 • Flytid/ladetid : 8-10 minutter/30 minutter
 • Batteri : 380 mAh (utskiftbart)
 • Kamera : 1 280 x 720 video
 • Pris : fra 695 kroner
 • Levert av : Coolstuff.no
VALGFRITT: Du kan sette en beskyttelsesring utenpå Hubsan X4 HD hvis du vil. FOTO: Torstein Norum Bugge, Tek.no

Hubsan X4HD er en funksjonsrik og velbygget kameradrone som gir deg mye droneglede for pengene. Den føles betydelig mer velbygget enn samtlige av de andre i testen, og vekten er også svært tilfredsstillende, Videre har den både en beskyttelsesring, gummiputer under bena og en leddmekanisme som sørger for effektivt å absorbere harde fall uten å skade selve dronen.

X4 HD har også den suverent beste rekkevidden av alle dronene i testen, og kan styres opptil flere hundre meter unna. Vekten, styrken fra motorene og den kompakte formen gjør den dessuten velegnet til bruk ute, og den kan stå i mot ganske kraftig vind.

Styringen er responsiv og myk, og gir deg en god følelse av kontroll over dronen.

Videre er X4 HD utstyrt med et kamera som faktisk leverer helt brukbar kvalitet. Dette er intet mindre enn imponerende, størrelsen og prisen tatt i betraktning,selv om videokvaliteten på ingen måte, og naturlig nok, ikke kankonkurrere mot dedikerte kameradroner.

For så lite som 695 kroner kan du altså få langt mer moro enn du skulle tro, i tillegg til at styringen av dronen er såpass gjennomført at det er god trening også fordroneførere med større ambisjoner. X4 HD er ganske enkelt den beste dronen i testen.

Les hele testen av X4 HD

Hábrók Nano Quadcopter

 • Størrelse: 7 x 7 x 2,2 centimeter
 • Rekkevidde : 20-30 meter
 • Flytid/ladetid : ca. 7 minutter/25 minutter
 • Batteri : 100 mAh (kan ikke fjernes)
 • Pris : 279 kroner
 • Levert av : Elkjøp
BESKYTTET: Hábrók Nano Quadcopter har en svært god, beskyttelsesring, som ikke bare dekker rundt, men også under. Med mindre du tråkker på den, er Nano Quadcopter nærmest umulig å ødelegge. FOTO: Erik Røseid, Tek.no

I tillegg til testvinner X4 HD, har Tek valgt å gi Hábrók Nano Quadcopter sitt anbefalt-stempel. Dette erden aller billigste dronen i testen, men også den dronen som trolig vil overleve flest knall og fall.

Vekten er svært lav, og den virker relativt solid bygget. Men det aller viktigste er den svært omfattende beskyttelsesringen som sørger for total beskyttelse både fra siden og under dronen.

Styringen av dronen erhelt grei, men ikke imponerende. For en voksener dessuten kontrolleren et par hakk for liten, og gjør at du må holde den i et slags krampaktig grep. Men for et barn vil den sannsynligvis være midt i blinken – og det gjelder også dronen.

Med mindre noen skulle komme til å tråkke på Nano Quadcopter skal du slite med å ødelegge denne lille tassen. Og skulle du være så uheldig å ødelegge den, så koster jo en ny «bare» 279 kroner.

Tek.no eies av Teknisk Ukeblad Media AS.

Les hele testen av Hábrók Nano Quadcopter

Se video av dronetesten

Dronevideo.JPG

Se video av dronetesten

Publisert: