Base for barnesete kan løsne - trekkes tilbake

Tester har avslørt at en bestemt type barnesete kan løsne fra basen Recaro Fix i en kollisjon. Over 1100 av basene er solgt i Norge og alle trekkes nå tilbake.

  • Ntb
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Totalt ble det produsert nesten 18.000 av basene i perioden mai til september 2015. Basene har serienummer fra ER01000000 til ER01017825.

Forbrukerrådet opplyser at Recaro har startet en omfattende tilbakekallingsaksjon for Recaro Fix-basen. Den brukes til babystolen Privia og småbarnstolen Optia fra samme produsent.

Det var under testing av Optia-stolen festet til Fix-basen at Europas største test av barnestoler (ADAC/ICRT) avdekket at basen ikke taklet kreftene som ble utløst. Optia er ikke aktuell i Norge ettersom den er en fremovervendt modell.

Kjenner du deg igjen?

Les også

Her er de dårligst til å sikre barna i bilen

— ADAC/ICRTs harde frontkollisjonstest førte til at krokene som skal holde Optia fast i basen, ga etter, noe som kan medføre at selve stolen løsner fra basen, skriver Forbrukerrådet.

Optia-stolen veier ni kilo og er konstruert for å holde et barn på inntil 18 kilo trygt sikret. Basen må dermed håndtere inntil 27 kilo. Totalt skal Privia-stolen håndtere 17 kilo, men testen av denne stolen gikk problemfritt.

Selv om eiere av Privia-stolen ikke trenger bekymre seg, gjennomfører Recaro uansett en full tilbakekalling av alle basene.

På sin Facebook-side har Recarolagt ut informasjon om tilbakekallingen og hvordan forbrukerne skal gå fram for å få byttet basen. (©NTB)

Flere saker om bilseter:

Publisert: