Frp vil stenge grensen

Frp mener at innvandringen til Norge er altfor omfattende og er blitt et samfunnsproblem. Analfabeter, islamister og ressurssvake grupper er uønsket i Norge, mener partiet.

  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 14 år gammel

– Vi er kommet dit at innvandrerne er i ferd med å endre Norge. Vi vil fjerne alle lykkejegere og ønsker betydelig begrensning i innvandringen, spesielt fra land hvor integreringen går dårlig, sier Frps innvandringspolitiske talsmann Per-Willy Amundsen til VG.

Partiet foreslår nå stopp i familiegjenforening, 24-årsgrense for henteekteskap, lukkede asylmottak og omfattende DNA-testing i saker der det er tvil om flyktningenes identitet.

Amundsen trekker fram land som Somalia, Afghanistan og Pakistan, der mange kommer fra landsbygda, hvor analfabetismen er stor. Heller ikke ekstreme islamister vil Frp ha i Norge.

– De er ikke ønsket i Norge. De har et helt annet verdigrunnlag enn det norske, som ikke passer inn her. For oss er ytringsfrihet og likestilling to helt sentrale verdier. Det er de imot. Da har de ingenting i Norge å gjøre. De utfordrer vårt demokrati og er med på å endre samfunnet vårt i en retning vi ikke ønsker, sier Amundsen.

Han får full støtte fra partiformann Siv Jensen.

– Vi mener det er et stort behov for innstramming, sammenlignet med den liberale innvandringspolitikken den rødgrønne regjeringen står for. Frp er de eneste som viser handlekraft i denne saken, og vi mener det er nødvendig for å løse disse utfordringene, sier Jensen.

Amundsen erkjenner at de ikke vil få flertall når utlendingsloven behandles i Odelstinget tirsdag, men sier dette er grunnlaget Frp skal gå til valgkamp på neste år.

- ET SAMFUNNSPROBLEM: Frp mener at innvandringen er for omfattende. Partiets innvandringspolitiske talsmannpå Stortinget, Per-Willy Amundsen og Frp-leder Siv Jensen.
Publisert: