Flere voldtektssaker etter Tinder-møter

Voldtektsmottaket ved St. Olavs Hospital i Trondheim har hatt flere saker der kvinner forteller om voldtekt etter Tinder-dater. Flere andre steder i landet er det meldt om lignende saker.

Publisert:

- ENDRER OPPFØRSEL: – Personene kan tilsynelatende være greie og hyggelige når man kommer i kontakt med dem, men så endrer de oppførsel underveis, og da kan det være for sent, sier overlege Cecilie Hagemann. Foto: Johansen, Erik / NTB scanpix

– I noen av sakene har det startet frivillig, men så har det utviklet seg til å bli brutalt. Disse sakene kan også være vanskelig å anmelde fordi det startet frivillig, sier overlege Cecilie Hagemann ved overgrepsmottaket til Adresseavisen

Ikke egen statistikk

Hun sier at datingappen kan brukes av folk som har til hensikt å voldta eller gjennomføre krenkelser.

– Personene kan tilsynelatende være greie og hyggelige når man kommer i kontakt med dem, men så endrer de oppførsel underveis, og da kan det være for sent.

Kripos fører ikke egen statistikk over voldtektssaker knyttet til apper som Tinder, men pressesjef Ida Dahl Nilssen i Kripos sier det er en økning i anmeldelser av voldtekter som skjer på det første fysiske møtet etter at man har kommet i kontakt med noen på internett.

Advarte mot naiv bruk

Flere politidistrikter har meldt om anmeldelser knyttet til Tinder-møter, og tidligere i år gikk også overgrepsmottaket i Fredrikstad ut og advarte mot naiv bruk av datingappen.

Publisert: